Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:36:55

Вирушаємо у подорож стародавнім Черніговом: у місті, за сприяння Сергія Березенка, видали унікальний путівник

11.07.2015   12:02Агенцiя

У Чернігові відбулася презентація Історичного путівника «Подорож козацьким Черніговом XVII – XVIII ст.», виданого за сприяння Сергія Березенка.

Два чернігівських науковця: Олександр Бондар та Денис Сердюк запрошують нас до «подорожі» Черніговом періоду козацької доби. 

Завдяки путівнику читач зможе ознайомитися з тим як виглядали Любецька, Лоївська та водяна брами Чернігівської фортеці, де знаходились православні храми, скільки оборонних ліній мав Чернігів та де знаходились резиденції козацької старшини.

Також окрім класичного ознайомлення, книга має QR-коди в яких зашифрована додаткова інформація стосовно тієї чи іншої сторінки історії Чернігова (розшифровка кодів здійснюється за допомогою сучасних гаджетів, в яких наявна фотокамера та підключення до мережі Інтернет).

- Я дякую авторам за підготовку такого унікального путівника, який, безумовно, дасть можливість заохотити більше туристів до нашого міста, покращить імідж Чернігова. А використання QR-кодів дозволять кожному, хто має сучасний телефон чи планшет, ознайомитися з цікавими сторінками історії стародавнього Чернігова. Ми рухаємося у ногу з вимогами часу і це не може не тішити, - пояснив Сергій Березенко. На його думку путівник дає можливість ознайомитись не лише із сучасністю, а й дізнатись про те, що уже - історія. 
   
Як пояснив один з авторів путівника Денис Сердюк, книга особлива тим, що поєднує історію розвитку міста з сучасними інтернет-технологіями, завдяки яким можна відслідкувати де знаходилася певна історичка пам’ятка, як вона змінювалася у різні епохи. За словами Олександра Бондаря, автори намагалися створити науково-популярне видання, яке б легко читалося та сприймалося читачами. Також автори подякували Сергію Березенку за сприяння у видані путівника.
   
На високому рівні оцінили новинку й фахівці. Зокрема, директор Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.Лазаревського, професор Олександр Коваленко зазначив, що поява такого принципово нового за своїм змістом та структурою путівника – непересічна подія для міста. – Це подорож, яка включає не тільки реальні об’єкти, які збереглися, але й ті, які збереглися лише в архівах. Книга наповнена графічними реконструкціями, які дозволяють краще уявити, яким був Чернігів кілька століть тому, - пояснив науковець. 


Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини