Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:12:59

Народний театр "Ілюмінатор" та дитячий театр "Слово" повернулись із престижними нагородами. ФОТО

20.06.2015   14:24Агенцiя

Завершився мистецьки-патріотичний проект «Тільки люди…»

Його під патронатом Голови Чернігівської облдержадміністрації Валерія Куліча реалізовували Чернігівський міський молодіжний Народний театр «Ілюмінатор» (художній керівник – Олександр Норов) та Дитячий театр «Слово» Карильської ЗОШ І-ІІІ ст. Коропського району (художній керівник – Валентина Приходько).

Метою проекту було з’єднання півночі і півдня нашої незалежної держави через дитячу та юнацьку творчість, ствердження споконвічних цінностей Людяності, Добра і Милосерддя. Як і планувалось, творча команда двох театрів дала дві вистави в Коблевому.

Спектакль театру «Ілюмінатор» талановитої молодої режисерки Катерини Пономаренко «Пост-скриптум» у досить камерному колі був представлений у пансіонаті «Колос», і на відміну від нього, спільна вистава «Ілюмінатора» і «Слова» «Крутий Заєць» (режисер вистави і керівник проекту Ростислав Дикий) гралась на відкритому майданчику біля пансіонату «Днестр», зібрала велику кількість бажаючих подивитись історію зайця-задаваки, і юні актори почули дуже схвальні відгуки глядачів від наймолодших дітей до людей поважного віку. Чи не найдорожчим з них був голосний вигук маленького хлопчика, звернений до зайців, які уходили: «Візьміть і мене з собою». Або коли 4-5 річний глядач після вистави підійшов до Лисиці і сказав: «Більше ти нікого не їстимеш, зрозуміла?»

12 червня, як і було заявлено, обидві вистави проекту «Тільки люди…» були представлені у програмі завершального Х Міжнародного відкритого фестивалю дитячих та молодіжних театрів «Південні маски» у Миколаєві. У 6 із 10 театр «Ілюмінатор» брав участь (і у 2 разом із своїм юним другом – театром «Слово»), гідно представляючи наш південно-сіверський регіон.

От і цього разу журі високо оцінило обидві роботи молодих режисерів, відзначивши оригінальність, проникливість та особливий колорит сценічної стилістики щодо вистави «Пост-скриптум», а також щирість, непідробність, глибину і самобутність режисерського задуму і високу акторську майстерність, що їх продемонстрував спектакль «Крутий Заєць».



Вистава «Пост-скриптум» здобула Бронзову маску (це третя позиція за участі 34 колективів), а виконавець ролі Крутого Зайця карильський школяр Максим Бабюк став переможцем у номінації «Найкраща чоловіча роль». Досить достойні результати, та не це головне.



Головне – що в учасників проекту «Тільки люди…» залишились не лише теплі, різнокольорові, хвилюючі спогади, а й відчуття вкрай важливої справи, яку ми разом здійснили. Ми відчули: наша прекрасна, щедра, багата духовними скарбами Україна – єдина і неподільна, хто б нам із-за кордону не нав’язував вигадані психологічні, мовні, етнічні бар’єри, їх насправді не існує. І дитяча творчість – та золота ниточка, яка серед інших скріплює її єдність і міцність.

Олександр Норов,
художній керівник Чернігівського міського
молодіжного народного театру «Ілюмінатор»

cult.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини