Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:52:29

Делегація Куликівського району здійснила поїздку до Естонії

16.06.2015   14:37Агенцiя

На запрошення керівництва Пилваського повітового управління (Естонія) делегація Куликівського району з 3 по 9 червня здійснила поїздку до Естонії.

В складі делегації начальник відділу культури і туризму Куликівської районної державної адміністрації Віктор Снопок, керівник євроклубу «Євросвіт» Горбівської загальноосвітньої школи Валентина Дєдкова та учасники хореографічної групи «Родзинки».

Програма перебування була досить цікавою та насиченою. Вона передбачала участь у ювілейному святі з нагоди 160-річчя співочих свят в Естонії, знайомство з молодіжними організаціями повіту та участь у концертних програмах.

3 червня 2015 року представників району прийшли проводжати та побажати успіхів і щасливої дороги голова Куликівської районної державної адміністрації Валентина Мельник, заступник голови Олена Баглай та інші небайдужі люди.

Подорож до естонських друзів розпочалася автобусним маршрутом Київ – Таллінн. Шлях до Пилви пролягав через територію України, Латвії та Естонії і тривав близько 20 годин...

Нарешті зупинка в старовинному естонському місті Тарту, яке нас зустріло сонячною, але прохолодною погодою. В Естонії ще була весна. Цвіли тюльпани і бузок, були білі ночі. Програма поїздки була дуже щільною і розпочалася з відвідування євроклубівцями наукового центру АННАА.

Цей науковий центр один з найкращих не тільки в Естонії, а й в Європі. Діти були вражені науковими технологіями, дизайном, цікавими тренажерами, іграми, машинами, тут же євроклубівці відвідали планетарій з цікавою екскурсією у Всесвіт. Наступного дня відбулася зустріч з керівництвом Пилваського району та центру інформації по Євросоюзу. Після обіду – знову зустріч з ровесниками в молодіжному центрі Верйора. Потім з 16:00 до 19:00 години відбулася участь у виступі молодіжної програми днів волості Пилва.

Хореографічна група «Родзинки» здивувала своїм виступом, гарно співали про любов до України і вокалісти: Косолап Ярослав та Андряник Марина. Виступ в центрі міста був до 30 хвилин, а попереду було ще декілька виступів. І один із них був в Моосте, де діти ознайомилися з комплексом садиби Моосте, брали участь і виступали в програмі для Моостеської садиби.

Цікавою була зустріч і перебування у Вярска, де євроклубівці ознайомилися з Сетуським музеєм-хутором, де зберігаються всі традиції і звичаї.

Масу задоволень діти отримали від відвідування водного центру Вярска «Водний рай», де є басейн, джакузі, бані з різним температурним режимом від 50 градусів до 100, водні лабіринти.

Паралельно з відпочинком йшла підготовка до виступу на головній сцені. Відбувалися репетиції, ознайомлення з Співочим полем та сценою. І ось він найголовніший виступ у житті юних євроклубівців на головній сцені, де на тебе дивляться очі тисяч глядачів. Здивував хор, де 1200 співаків та акустика виступу. Завмерло від подиху серце, коли оголосили наш виступ – виступ Ukraine, євроклубу з Горбова, хореографічного колективу «Родзинки» (хореографія Ємченко О.С. та Ліповатого В.В.). У пабі «Охотник» відбулася прощальна вечеря євроклубівці з Уллою Прееден та Петером Аас.

"З їх уст ми почули слова подяки в нашу адресу та про майбутній проект і приїзд до нас на День Незалежності. Нас в Естонії зустрічали, як рідних. Приємні, душевні люди, теплі і цікаві зустрічі, спільна співпраця. Рядові естонці вітали нас і бажали миру в Україні". - ділиться враженнями начальник відділу культури і туризму Куликівської РДА Віктор Снопок.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.