Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:03:57

Про юних журналістів і їх "Паростки". ВІДЕО

06.06.2015   09:50Агенцiя

А далі історія про тих, для кого журналістика – це не робота, а яскраве хобі. Герої нашого сюжету ще зовсім юні, вони вчаться у школі, але вже видають альманах «Паростки», на сторінках якого діляться своїми думками, пишуть вірші і прозові твори. Таку можливість їм дають у дитячій бібліотеці ім. Довженка. Про перші журналістські спроби, можливо, наших майбутніх колег, розказуємо далі.

Оксана Пронько – студентка ЧДТУ каже, що саме у бібліотеці у неї з’явилося бажання друкуватися. Їй вже 20 років і до бібліотеки вона приходить, щоб зустрітися з друзями і згадати прекрасні моменти, коли всі разом писали свої перші статті і вірші у «Паростках» — бібліотечному альманасі, який наповнюють дитячими спробами.
Попри те, що студента Оксана з дитинства марить журналістикою, вона пішла вчитися на програміста. А вміння писати статті, яке колись отримала у бібліотеці, тепер реалізує у власному журналі, який видає разом з друзями. Професію журналіста дівчина вважає своїм творчим хобі.

Оксана Пронько: «Цей журнал називається «Світ фентезі», його видаємо з друзями, спочатку вчилися і верстати, і вичитувати і писати. В бібліотеці з мене виростили журналіста».

Єлизавета Посполітак: «Я зрозуміла, що це складна професія, треба знати багато».З журналістикою Ліза теж познайомилася школяркою і теж у цій бібліотеці. Майже у кожному «Паростку» є її роботи. Останній номер, який вже готують юні журналісти, буде для цьогорічної випускниці 20ї школи Єлизавети Посполітак останнім. На згадку про себе дівчина залишає у «Паростку» патріотичного вірша.

Альманах «Паростки» видають у дитячій бібліотеці ім.Довженка вже майже 5 років. Його створили у літературній вітальні «Іскринка». Як кажуть бібліотекарі, за цей невеликий період «Іскринка» навчила писати багатьох діток і дала їм можливість зробити журналістику не мрією, а реальністю.

А це, власне, процес звикання до цієї професії. У бібліотеці вчать писати і розбиратися в інформації. Для початківців тут організовують медіа-ігри. Всіх діток, які мріють спробувати себе у ролі журналіста тут чекають з нетерпінням і просять не боятися цієї складної, але дуже цікавої професії.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини