Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:20:05

Зоряний часюних читачів

15.05.2015   07:42Агенцiя

Втретє Чернігівська обласна бібліотека для дітей ім. М. Островського зібрала своїх кращих читачів – розумних, творчих, активних, креативних на урочисту церемонію нагородження «Бібліо-Оскар – 2015».

Сьогодні бібліотеку відвідують понад 17 тисяч читачів. Діти в сучасній бібліотеці читають не лише звичайні паперові книги, а отримують інноваційну послугу в Інтернет-центрі бібліотеки – в наш час формат не такий важливий.

На «Бібліо-Оскарі– 2015» відбулося нагородження п’ятнадцятьох кращих читачів за шістьма номінаціями :
• «Найкращий читач року» (5);
• «Читаюча родина» (1);
• «Допомога другу» (2);
• «Волонтери покоління Google» (2);
• «Друг бібліотеки» (2);
• «Партнерство заради дитини» (3).

У номінації «Читаюча родина» відзначена родина Постолів з села Ул’янівка Чернігівського району, яка виховує десятьох дітей. Всі в родині – активні читачі обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського, а всі діти в цій родині грають на різних музичних інструментах.

Серед юних читачів «суперсучасні» читачі, які не просто добре орієнтуються в Інтернеті такомп’ютерах (цим сьогодні нікого вже не здивуєш), а й перемагають у різноманітних конкурсах. До речі, переможцізагальноміського конкурсу «Діти за безпечний Інтернет»вже самі проводять майстер-класи в Інтернет-центрі бібліотеки для молодших читачів. Слід зазначити, проводять дуже цікаво – це Ілля Гергуль зі школи №2 та Нікіта Калюжний зі школи №9.

У номінації «Друг бібліотеки» відзначена відома чернігівська письменниця Тетяна Пакалюк, ініціаторка і голова журі обласного конкурсу дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України», що вже вп’яте проведений на Чернігівщині, видані три збірочки з творами переможців.

«Другом бібліотеки» також названамолода журналістка обласного радіо АльонаСисенко, яка дуже тепло ставиться до дітей, до книги та читання і подає на обласному радіо інформацію про найцікавіші заходи і акції для дітейв бібліотеках області.
 
Діти у нас не лише читають для свого задоволення, а і ще допомагають іншим дітям і підліткам, які мають проблеми із здоров’ям. В минулому році учні 7-а класу школи №27 Марина Куріка та Кирило Кулак взяли активну участь в новому проекті бібліотеки «Почитаємо другу». Вони начитали вголос і записали у цифровому форматі уривки з творів ТарасаГригоровича Шевченка, Всеволода Нестайка,Редьярда Кіплінга та Артура Конан-Дойладля дітей з вадами зору. Диски з аудіозаписамибібліотека подарувала спеціалізований школі Чернігова, яка опікується цими дітьми.

А в номінації «Партнерство заради дитини» відзначена Колесник Світлана Григорівна,класний керівникцього класу, завдячуючи зусиллям якої учні стали найактивнішими читачами та учасниками найцікавіших бібліотечних заходів і акцій.
Номінацією«Партнерство заради дитини» відзначена також вчителька ліцею №22 Колотило Оксана Михайлівна. Вона не лише працює з 2 класом ліцею і часто відвідує бібліотеку з дітьми, а іще разом зі своїми юними художниками допомагає ілюструвати збірочки творів-переможців обласного конкурсу дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України».

«Бібліо-Оскар– 2015» – це свято не лише обласної бібліотеки і її читачів, а це й свято наших колег з області.

У номінації «Партнерство заради дитини» відзначена Оліфіренко Валентина Павлівна, завідувачка Стольненської бібліотеки-філіалу Менської ЦБС, яка разом зі своїми юними читачами бере найактивнішу участь у Всеукраїнських та обласних конкурсах, серед її читачів є неодноразові переможці Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач року».

Свято читачів і бібліотекисвоїми виступами прикрасилидитячі творчі колективи і солісти : Кирило Топорков, вокаліст студії «Натхнення» обласного Палацу дітей та юнацтва (художній керівник Сергій Царевський ); танцювальний колектив «Каприс» (Чирик Наталія, художній керівник); дитячий танцювальний колектив «Сіверські клейноди»; діти-танцюристи зі школи №20; юні вокалісткиіз с.Стольного Юлія Артюх і Марина Пилипенко.

Свято «Бібліо-Оскар – 2015» засвідчив, що в сучасній бібліотеці можна не лише читати для себе, а і бути корисним для інших, розвивати свої творчі здібності, вчитися людяності – це головне!

Зоряний шлях юних читачів лише починається, попереду в них – все життя, а шлях до успіху пролягаєчерез бібліотеку.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини