Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:48:44

На травневі свята 2015 Батурин пропонує

28.04.2015   06:28Агенцiя

Травневі свята 2015 року в Батуринському краї насичені захоплюючими пропозиціями! Пропонуємо вам скористатися унікальною можливістю і спланувати свій візит до Гетьманської столиці! Окрім широкого переліку послуг, які надає заповідник, просимо вас звернути увагу на наступне.

Поряд з Батурином (за 10 км), на Мистецькому хуторі «Обирок», 1-3 травня відбудеться фестиваль «Хліб». Учасники власноруч сіятимуть зерно, волочитимуть землю за допомогою коня!

Крім польових робіт для гостей фестивалю готується майстер-клас з випікання хліба, лекція «Коротка історія бджолярства на пальцях», сеанс відновлення від стресів за допомогою аромотерапії, у «Кіносараї» відбудеться показ фільму «Добровольці Божої Чоти» та зустріч з творчою групою, планується презентація моновистави «Не плачте за мною ніколи».

Особливо насиченою буде дитяча програма фестивалю «Хліб» - це і паперовий театр, майстер-клас з написання віршів, чемпіонат з обирського футболу!

Фестиваль «Хліб» – це унікальний шанс відпочити, на практиці пізнати українські традиції, закохатися в українське село - його щирість, мудрість та красу!

Також ви зможете прогулятися мальовничим узбережжям річки Сейм, відпочити на теплому пісочку чи м’якому килимі запашних трав, які вкривають його береги. Сейм, настільки швидкоплинний, що з його течією не може позмагатись жодна рівнинна річка України! Флора і фауна його надзвичайно різноманітні. Тут мешкає багато видів риб: підуст, в'язь, жерех, лящ, щука, сом, короп, плітка, окунь, піскар, краснопірка, верховодка звичайна та карась, що гарантує результативну рибиловлю!

Протягом багатьох десятиліть приїздять сюди люди для відпочинку та оздоровлення - води Сейму, багаті на йод, здавна вважаються цілющими для багатьох хвороб. Пливуть по річці на байдарках та плотах туристичні групи. В цих мандрах вони відкривають для себе чарівний світ природи.

Захоплююча історія гетьманської столиці України, смак власноруч випеченого хліба, вечір біля вогнища, росяний світанок на річці – і Батурин у вашому серці уже назавжди!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини