Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:36:03

В Україні опублікований закон про заборону російських серіалів

06.04.2015   12:01Агенцiя

В Україні сьогодні, 6 квітня 2015 р., офіційно опублікований закон № 159-VIII "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України", який передбачає заборону російських серіалів. Відповідний документ опублікований у парламентській газеті "Голос України".

Закон вступає в силу через 2 місяці після його публікації.

Закон передбачає внесення змін у законодавство про кінематографію про заборону публічного використання (трансляції, покази в кінотеатрах і т. д.) будь-якої аудіовізуальної продукції, яка шкодить національній безпеці України, зокрема прославляє збройні формування держави-окупанта.
"В Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і їх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, які виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України. Передбачений попереднім абзацом заборона поширюється на поширення і демонстрацію будь-яких фільмів незалежно від країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 р.", - йдеться в законі.

Також забороняється "трансляція інформаційних, музичних, розважальних, спортивних, навчальних, рекламних і будь-яких інших програм і передач, вироблених починаючи з 1 січня 2014 р. фізичними та юридичними особами Російської Федерації, а також тих, які пропагують (включаючи подачі позитивної інформації) діяльність правоохоронних органів, збройних сил, інших військових або силових формувань РФ".

Нагадаємо,5 лютого 2015 р. народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 1317 "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (друге читання)". За відповідне рішення проголосували 259 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 2 квітня.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини