Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:39:27

У Чернігові виступлять Андрій Макаревич і соліст "Uriah Heep"

15.09.2014   19:23

У Чернігові на фестивалі Chernihiv Jazz Open, що відбудеться 26-27 вересня, виступить лідер гурту "Машина времени" Андрій Макаревич. Андрій Макаревич виступить на Chernihiv Jazz Open.

Про це повідомили представники агенції "Че студія", яка є організатором фестивалю. За їхньою інформацією, незважаючи на обмеження розважальних заходів у Чернігові, фестиваль відбудеться. "Ніяких змін не отримували, готуємо фестиваль", - сказала директор агенції Леся Федоренко.

Як відомо, зважаючи на події, що відбуваються в Україні, Чернігівська ОДА минулого тижня рекомендувала у містах та районах області обмежити проведення розважальних заходів. Між тим, як повідомив сьогодні під час брифінгу в Чернігівській облдержадміністрації директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Сергій Мойсієнко, у місті не будуть скасовувати виступи Андрія Макаревича та гастролі рокера, лідера гурту "Uriah Heep" Кена Хенслі у жовтні.

Мойсієнко також зазначив, що Макаревич, який виступатиме у Чернігові у рамках музичного фестивалю Chernihiv Jazz Open, заслуговує на повагу своєю громадянською позицією на підтримку України.

Посадовець висловив думку, немає підстав скасовувати і гастролі Кена Хенкслі у жовтні, який є пацифістом і проводив концерти у багатьох "гарячих" точках. Кену Хенслі дозволять виступати, бо він пацифіст.

Макаревич виступить на фестивалі Chernihiv Jazz Open 27 вересня разом із Ільдаром Казахановим. Вони представлять проект "Андрій та Ільдар в Машині" – джазові обробки відомих композицій "Машини времени".

За інформацією організаторів, це буде всеукраїнська прем'єра проекту, що не грається на великій сцені, а тільки в клубах та на фестивалях. Крім того, під час концерту Кена Хенкслі у Чернігові планується його виступ із місцевим симфонічним оркестром.

Водночас, у Чернігівській ОДА рекомендували митцям та працівникам сфери культури зосередитися на заходах патріотичного спрямування. "Коли співставляєш слова "фестиваль" і "війна", то якось не співзвучно. Потрібно, щоб кожен захід проходив через українську патріотичну складову, щоб були акції, концерти, які б закликали до єдності, і ми говорили про українське, щоб це була домінанта нашої професійної роботи", - пояснив Мойсієнко. Він додав, що ніхто не забороняє проводити гастролі, але є вимоги патріотичної складової та високого професійного рівня.

 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.