Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:13:54

Відбувся творчий вечір Миколи Борща

17.12.2013   14:29Агенцiя

Саме з такою поетично-ніжною, теплою назвою пройшов творчий вечір з нагоди 65 річниці від дня народження та 40 річниці творчої діяльності заслуженого працівника культури України, викладача хорових дисциплін Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького, хормейстера капели бандуристів ім. О.Вересая обласного філармонійного центру Борща Миколи Митрофановича.

Насолодитися народною піснею, ніжним та професійним звучанням бандури прийшло багато колег та поцінонувачів творчості митця. Отож концертна зала філармонії була вщент заповнена глядачами.

Зі словами привітання, побажання подальших творчих злетів звернувся до ювіляра перший заступник Директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Левочко Олександр Володимирович, котрий вручив почесну грамоту від голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та зазначив перед всією громадою численні здобутки Миколи Митрофановича на педагогічній, хормейстерській та композиторський ниві.

Далі естафету привітань продовжив начальник управління культури Чернігівської міської ради, заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта. Він коротенько розповів етапи професійного становлення майстра та вручив грамоту від міського голови Чернігова Олександра Соколова.

Концертна програма продемонстрована капелою бандуристів була вибудувана та професійно виконана і складалася із соло номерів, інструментальних творів, авторських пісень та аранжувань Миколи Митрофановича та Раїси Миколаївни.

Потужними оваціями зал сприйняв виконання капелою пісні «Стоїть гора високая» в обробці Миколи Митрофановича, присвячена світлій пам’яті батьків, де заспівував соліст колективу Іван Берізка. Також вперше була презентована пісня на слова Анатолія Покришня «Ой ви, Крути!», авторський інструментальний твір Раїси Борщ «Будьмо!».

Також в концертній програмі були писутні і гості, а саме колектив з яким ювіляр пропрацював довги роки. Це заслужений народний аматорський хор «Десна» Чернігівського міського Палацу культури під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Олексієнка. Вони виконали авторську пісню Миколи Борща «Молюсь за тебе, Україно!» де сольну партію виконав заслужений артист України Іван Круш.

Далі були слова вдячності, побажання здоров’я, нових творчих олімпів від головного хормейстера Чернігівського обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Ольги Коцур, яка вручила почесну грамоту та передала вітання від численних аматорських колективів нашої області, а також зазначила вагомий внесок Миколи Митрофановича в розвиток аматорського мистецтва Чернігівщини, згадала численні творчі подорожі по районах, методичну та практичну допомогу фольклорним колективам Сіверщини.

Майже весь час концерту митець знаходився на сцені, керуючи капелою бандуристів ім.. О.Вересая, співаючи соло номери з дружиною, пані Раїсою, та приймаючи численні, як музичні так і віршовані вітання від колег, своїх учнів та гостей дійства.

Підсумовуючи написане, доречно зазначити, що Микола Митрофанович це людина з великим, добрим та чистим серцем, котрий випустив у творче життя разом зі своєю дружиною талановитим викладачем та бандуристкою Раїсою Миколаївною не одну сотню талановитих учнів, підтримувавши та по-батьківські піклуючись про них впродовж всього навчання.


http://www.cult.gov.ua/news/vidbuvsja_tvorchij_vechir_mikoli_borshha_foto/2013-12-16-4771

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини