Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:24:26

Скульптор Геннадій Єршов в гостях у Клубу молодого політолога

25.09.2013   10:51

Чи можна вважати Чернігів європейським містом? Цю тему підняли на зустрічі Клубу молодого політолога 24 вересня. Гість зустрічі – відомий скульптор Геннадій Єршов висловив свою думку на цю тему та відповів на питання присутніх.

Геннадій Єршов

Геннадій Єршов


«Чернігів дуже гарний, але тут  не вистачає головного художника  міста». – розпочав зустріч Геннадій Єршов. Він вважає, що місто має  великий потенціал в плані  скульптур і естетичного оформлення. «Якщо проїхати по Чернігову, я б міг показати дуже багато місць, де повинні стояти пам’ятники і скульптури».

В першу чергу митець пропонує встановити кінний пам’ятник князю Мстиславу Хороброму біля входу на Вал та гетьману Павлу Полуботку. Також скульптор відзначив імена чернігівських церковних діячів Феодосія Углицького та Лазара Барановича.

Геннадій Єршов висловив деякі зауваження щодо існуючих архітектурних  комплексів. «Фонтан біля мерії виглядає як велика могила. Але це місце можна  оживити. Якщо жителі так хочуть повернути  жабки, чому б не поставити їх довкола фонтану?..».

Скульптор закликав молодь і творчих людей обмінюватись своїм досвідом і проектами з  європейськими колегами. Чернігів і  Україну Геннадій Єршов вважає дуже подібною до Європи і позитивно оцінює культурну інтеграцію. «Я сам вже  давно «почесний консул» між Україною і Польщею в культурному плані. Україні, Чернігову є чим поділитися з європейською культурою! Тут … ого! Тут душа!» - емоційно заявив митець.

Довідково:

Геннадій Єршов (12 липня 1967) — український та польський  художник-скульптор. Народився 12 липня 1967 року в польсько-українській родині у Чернігові. Почав творити в Україні де одразу здобув успіх і визнання, створивши знаковий для Чернігова пам'ятник «Жертвам Чорнобиля» та пам'ятник Івану Мазепі. Художник відомий у Польщі також з пам'ятників та творів сакрального мистецтва. Рельєфи що зображують Страсті Христові стали прикрасою у найбільшому цегляному соборі на світі, який називають «Короною Гданська». Автор портретної галереї сучасників, відомих діячів науки, культури та релігії. Творить для Республіки Польщі та України.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини