Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:31:14

Конфлікт довкола "Крутих сходів". Версія Тетяни Жогалко

15.07.2013   12:08Агенцiя

Коли 8-го липня власниця і засновниця галереї «Круті Сходи» Тетяна Жогалко, діяльність якої вже рівно півроку як заблокована рішенням правління товариства «Просвіта», отримала запрошення від голови товариства Василя Чепурного забрати із галереї експонати, вона аж ніяк не очікувала того, що сталося.

До галереї її не допустили, а речі, які їй милостиво  дозволили забрати, виявилася аж ніяк не експонатами, що наповнювали галерею. Біля замкнутих дверей галереї вона побачила тільки купу ящиків, наповнених старими архівними газетами, одягом та кількома пляшками вина урожаю 1999 року, часу заснування галереї. Завгосп пояснив, що це підготовлені ними для вивозу особисті речі Т. Жогалко, а більше у залі нічого немає.

Того ж дня Тетяна Жогалко звернулася до правоохоронних органів із заявою про факт заволодіння чужим майном і до прокуратури зі скаргою на неправомірну перекваліфікацію попередньої справи.

З такої історії розпочалася прес-конференція засновниці і власниці галереї «Круті Сходи» з приводу останніх подій.

Під час  зустрічі із представниками ЗМІ Тетяна Жогалко намагалася докладно пояснила ситуацію, ознайомити присутніх із документами. Вона надала копію рішення правління про звільнення другого поверху за адресою вул. Воровського, 10, де перебувала галерея, і передачу площі в «оперативне управління» керівництва ТОВ РВЦ «Сіверщина», — підприємства, яке займалося виданням газети «Сіверщина». Це рішення стало наслідком приходу в ТОВ РВЦ нових інвесторів, очолюваних депутатами С.Аверченком і В.Лазарем, адже фінансовий стан газети «Сіверщина» внаслідок бездарної діяльності В.Чепурного критично погіршився і вона знаходилася на межі закриття. Це вже потім з’являється інше рішення про розміщення на ціх площах нової галереї, коли перевіряючими органами було вказано на неприпустимість знаходження тут комерційних структур. З фасаду було знято вивіски, товариство з обмеженою відповідальністю “Сіверщина” було перереєстровано на юридичну адресу підприємства “Аврора”, а фактично працює в приміщенн громадської організаціїі “Просвіта” й до сьогодні.

Також п. Тетяна продемонструвала листи до різних інстанцій і відповіді на них, листи від В. Чепурного з вимогою сплатити борг, цифри в яких постійно змінюються.

- Я не опротестовую борг за комунальні платежі, що склався у 2011 році, зазвичай за зиму виростали борги за опалення, які я оплачувала влітку, коли розпочинався туристичний сезон. Вважаю, що визначити його повинна якась третя сторона, наприклад суд, — зазначила п. Тетяна.

Присутнім були продемонстровані численні грамоти, подяки, дипломи, матеріали про галерею  з друкованих ЗМІ, відеосюжет про славетне минуле галереї та фотографії,  зроблені на початку березня представниками громадської Ради при обладміністрації, на яких видно спаковані ящики з експонатами (які потім самовільно, по-хамськи, комісія із ліквідації галереї «Круті Сходи», створена товариством «Просвіта», вивезла до КМЦ «Інтермеццо»), завішена рушниками стіна, панно, скульптура та інші експонати, доля яких на сьогодні невідома.

– Дуже шкода, що мистецький проект «Круті Сходи», знаний і за межами Чернігова, брутально  знищено людьми, які називають себе просвітянами, зневажено думку громадськості, керівників закладів культури  міста. Сподіваюсь, що правоохоронці нарешті дадуть справедливу оцінку їхнім протизаконним діям, — все ж таки з оптимізмом завершила пані Тетяна.

Прес-клуб «Інтермеццо»

"Чернігівський монітор" опублікує думку другої сторони стосовно цього конфлікту.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини