Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:54:18

Міське телебачення готується до нового телевізійного сезону

03.07.2013   16:11

Про роботу комунального підприємства “Телерадіоагенство “Новий Чернігів” у новому телевізійному сезоні розповіла на розширеній нараді генеральний директор підприємства Ольга Капустян.

Вона відзначила, що ТРА “Новий Чернігів” завершило півріччя у відносно стабільному становищі, а колектив наразі готується до свого вже двадцять другого телевізійного сезону.

О. Капустян нагадала, що наприкінці минулого року міськрада затвердила Програму розвитку комунального підприємства на 2013-2015 роки, де в тому числі обумовлено концепцію мовлення, цільову аудиторію. “Наш із вами телеканал розрахований для сімейного перегляду, для всіх верств населення, які займають активну суспільно-політичну позицію, цікавляться новинами міста в політичній, культурній, соціальній сферах”, – прокоментувала присутнім керівник комунального підприємства.

Вона підкреслила, що в новому сезоні телевізійники робитимуть акцент на вихованні сімейних цінностей, утвердженні культу сім’ї, популяризації здорових стосунків. Зокрема, готуються такі нові проекти як “Сімейна кухня” і “Без проблем?”, продовжаться програми “Моя колекція”, “Історія кохання” і “Парад порад”.

О. Капустян поділилася, що з вересня міське телебачення запроваджує спеціальний проект “Серед тижня”, який виходитиме щосереди та висвітлюватиме роботу структурних підрозділів міськради, її комунальних підприємств, причому не в форматі звітів, а саме в розрізі потреб населення.

На думку генерального директора фаховий рівень творчого колективу і спроможність проводити журналістські розслідування підтвердив пілотний проект “Містечко”. В оновленому форматі виходитиме програма в прямому ефірі “Партія з депутатом”. Новий формат передбачає розмову з двома депутатами різних фракцій на задану тему. А ось “Депутатський канал” виходитиме в звичному форматі.

До Дня Перемоги телебачення започаткувало проект “Забуттю не підлягає…”, він триватиме аж до 70-річчя визволення Чернігова. Не вичерпав цікавих тем і просвітницький проект “Невідомий Чернігів”. Події музичного життя відображаються в новому щотижневому проекті “Чернігів музичний”.

Крім того, телерадіоагентство активно розвиває напрямок спортивної журналістики, пропагуючи спорт, здоровий відпочинок і дозвілля, здоровий спосіб життя. Окрім щотижневого випуску програми “Чемпіон” з вересня стартує авторський проект “Діагноз – спортсмен”, де гостями студії будуть імениті чернігівські спортсмени.

“З жовтня плануємо розпочати зустрічі, прес-конференції у прес-холі телерадіоагентства з веденням запису у режимі прямого ефіру та online трансляцією на оновленому сайті ТРА www.newch.tv”, – розповіла про найближчу перспективу О. Капустян.

Окрім нових і оновлених телепроектів телерадіоагентство випускатиме й звичний для глядача продукт: новини “ФАКТ”, ток-шоу “МедіаКратія”, інтерв’ю з міським головою “Мер і місто”, економічний дайджест “Срібна гривня”, “Репортаж з коліс”, “Культур-ревю”, “Дорога до храму”, для молодіжної аудиторії “Вечірній променад”, для дитячої – “Мульти-Бульки” та “Потягуськи”, інші періодичні програми, такі як “З перших уст”, “Актуально”, “Політбарометр”, “Добра справа”.

Генеральний директор КП “ТРА “Новий Чернігів” висловила занепокоєння з приводу ситуації в телевізійній галузі, що пов’язано з переходом від аналогового на цифрове мовлення. Неоднозначним є і проект нового Закону “Про телебачення і радіомовлення”, який містить як позитивні зрушення у відповідності з сучасними технологіями і часом, так і деякі спірні моменти, пов’язані з механізмом розподілу частот.

“У нашій подальшій роботі ми будемо керуватися зваженістю, толерантністю, збалансованістю в подачі матеріалу”, – запевнила О. Капустян.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини