Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:52:27

Ілюстрована історія Чернігова

25.06.2013   08:14Агенцiя

“Ілюстрована історія Чернігова” – під такою назвою побачила світ нова книга відомого науковця, доктора історичних наук, професора Сергія Лепявка.

Видання підготовлено за сприяння Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, громадської організації “Сіверський інститут регіональних досліджень”, Українського інституту національної пам’яті, Чернігівського обласного історичного музею ім. Василя Тарновського, за підтримки Благодійного фонду ім. двічі Героя Радянського Союзу Олександра Молодчого та Фонду Олександра Соколова “Майбутнє Чернігова”.

Допомогу в підготовці нової книги надав також Національний архітектурно-історичний заповідник “Чернігів стародавній”.

Автор назвав свою науково-популярну працю альбомом ілюстрацій з історії Чернігова. У передмові він підкреслив, що Чернігів є одним із найдавніших міст України та Східної Європи. Його писемна історія налічує понад 1100 років. За довгі сторіччя місто було спочатку столицею великого князівства, потім – центром воєводства у складі Речі Посполитої, козацького полку Гетьманської держави, губернії у складі Російської імперії, області в радянські часи, осередком монументального зодчества, культури, освіти і новітніх для своїх часів технологій.

Книга складається з 7 розділів у хронологічному порядку: столиця князівства, козацька доба, центр губернії, радянське місто, Чернігів сучасний. У виданні є також і список літератури.

У книзі представлено понад 800 ілюстрацій, 600 із яких друкується вперше. Вони дають читачеві змогу краще уявити минуле древнього міста, а науково-популярний стиль тексту українською, англійською та російською мовами робить сприйняття інформації легким та цікавим.

Рецензенти видання: перший заступник директора Українського інституту національної пам’яті, доктор історичних наук Володимир Кривошея та ректор Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, доктор політичних наук, професор Олександр Бойко.

Книга надрукована в Києві видавництвом “Стилос”, призначена для широкого кола шанувальників історії.

http://naiz1.pp.net.ua/news/iljustrovana_istorija_chernigova/2013-06-19-1587
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини