Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:07:59

У Чернігові відбулася презентація рок-опери "The Wall". ВІДЕО

08.06.2013   16:41Агенцiя

«The Wall», в перекладі «СТІНА», є одним з фундаментальних музично-драматичних творів другої половини 20-го сторіччя.

Запис альбомної версії відбувся у 1979 році (група «Pink Floyd»), у 1982 році було знято однойменний фільм (режисер Алан Паркер), а з 1983 року почались легендарні гастролі стадіонних рок-шоу «The Wall».

«СТІНА» – глибоко філософський музичний твір, який розповідає глядачам про «стіни», що будує навколо себе людина аби відсторонитися від загроз зовнішнього світу, а також про «стіни», які будує «СИСТЕМА» навколо ОСОБИСТОСТІ.

Ідейний натхненник «The Wall» бас-гітарист гурту «Pink Floyd» Роджер Уотерс вклав у композиції свої власні відчуття, переживання подій, які відбувалися з ним у дитинстві, юності та молодості.

Головний герой цієї рок-опери рок-музикант на ім’я Пінк. Цеглинами «СТІНИ», яка утворилася навколо Пінка та відгородила його від зовнішнього світу стали: загибель батька у Другій світовій війні, надмірна опіка з боку матері, жорстоке поводження вчителів у школі, зрада дружині, пристрасть до алкоголю та наркотиків, хворобливе уявлення про власну велич.

Знаходячись у зеніті слави, Пінк відчуває себе одиноким, спустошеним, розчавленим. Одного дня він втрачає сенс життя і робить спробу покінчити з життям. В останню мить його рятують лікарі.
Після невдалої спроби самогубства Пінк перетворюється на жорстокого, одержимого тирана, який ладен знищити половину людства. Хвороблива уява звеличує його «его»!

Чи зможе Пінк зруйнувати «СТІНУ» самотності, зневіри, жорстокості? Чи буде він прощений самим собою та соціумом – розповість рок-шоу «СТІНА».

Трек-лист композицій, які було виконано 29 травня 2013 року:

1. «In the flesh» part 1 (Власною Персоною – частина перша)
2. «The Thin Ice» (Тонка крига)
3. «Another brick in the wall» part 1 (Ще одна цеглина в стіні – частина перша)
4. «The Happiest Days of Our Lives» (Найщасливіші дні нашого життя)
5. «Another brick in the wall» part 2 (Ще одна цеглина в стіні – частина друга)
6. «Mother» (Мама)
7. «Good bye blue sky» (Прощавай блакитне небо)
8. «The empty spaces» (Порожнеча)
9. «What shall we do now? » (Що нам тепер робити?)
10. «Young lust» (Юнацька похіть)
11. «One of my turns» (Один з моїх депресивних днів)
12. «Is there anybody out there» (Чи є тут хто не будь?)
13. «Hey You» (Ей, ти!)
14. «Comfortably numb» (Зручно заціпенілий)

Концесія "ПерсонА 38" обіцяє презентувати повний варіант постановки 14 вересня у Літньому театрі. Окрім того, що будуть виконані всі композиції, на сцені театру ще буде величезна стіна з цегли 9*4 м.

Крім того, що постановки концесії стають все дедалі професійніші та яскравіші, поява нових особистостей в колективі вносить свої корективи. Так із приходом Романа Покровського з’явилася драматургія та театральність.

Репетиції тривають. Чи зможуть чернігівські хлопці та дівчата в повній мірі виконати цей твір покаже час. А поки що концесія "ПерсонА 38" запрошує таланових співаків та музикантів Чернігова взяти участь у постановці.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини