Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:15:25

Чернігів долучається до проведення екскурсійних фрі-турів

25.04.2013   07:42

Чернігівські викладачі та студенти долучаються до проведення умовно-безкоштовних оглядових екскурсій, які у світовій практиці називаються фрі-турами (Free tours).

Про це повідомив на прес-конференції директор Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.Лазаревського Чернігівського національного педуніверситету ім. Т. Шевченка Олександр Коваленко, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

“Абсолютно новий для Чернігова проект – так звані вільні тури (Free tours англ. – Ред.) – профільні кафедри нашого Інституту розпочинають спільно з відділом туризму міської ради і громадською організацією “Туристично-інформаційний центр”, – сказав Коваленко.

За його словами, Free tours – це оглядові умовно безкоштовні екскурсії зі збірними групами, які проводяться у визначений час. Їхньою особливістю є те, що плата за екскурсію – добровільна, а її розмір туристи встановлюють самі. У Чернігові перша екскурсія фрі-туру відбудеться вже найближчої неділі, 28 квітня. Розпочнеться вона о 12.00 при вході на територію заповідника “Чернігів стародавній”. День тижня, місце і час збору екскурсантів залишатимуться незмінними упродовж усього туристичного сезону. Екскурсовод, який збиратиме групу, буде одягнений у футболку з написом “Free tours” та триматиме відповідну табличку.

Як зазначив доцент Інституту Володимир Пилипенко, який і розпочне цю справу в Чернігові, Free tours допоможуть розв’язати одну з проблем екскурсійної діяльності. Вона полягає в тому, що люди, які б хотіли приєднатися до організованих туристичних груп і послухати розповідь професійного екскурсовода, зазвичай не можуть цього зробити через гнучкість графіка таких груп. Пилипенко висловив сподівання, що фрі-тури допоможуть як гостям обласного центру, так і його корінним жителям задовольнити свою цікавість і більше дізнатися про місто.

За наданою інформацією, на сьогодні подібні екскурсії в Україні проводяться лише в Києві й Одесі англійською та російською мовами. Чернігівці готові проводити їх ще й польською мовою.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/chernigiv_doluchae_tsya_do_provedennya_ekskursiynih_fri_turiv_1821645

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.