Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:18:52

Камерний хор ім. Бортнянського на шляху до змін

05.04.2013   10:10Агенцiя

В рамках колективу з’явилося ще три самобутні міні-колективи. Їх презентація широкому загалу відбудеться в середині квітня, а перед тим керівництво камерного хору запросило до себе на гостину журналістів, аби розповісти про всі новації.

Нещодавно камерний хор здивував музичну спільноту виходом першого диску, до якого увійшли твори славетного українського композитора, ім’я якого носить колектив, -  Дмитра Бортнянського. Завдяки цьому диску колектив поза конкурсом запросили на престижний хоровий фестиваль до Польщі, який відбудеться у травні. Чернігівські голоси почують і в Африці. Є запрошення до Лівану у лютому наступного року.

Сьогодні ж артисти камерного хору переймаються тим, що наше суспільство, в більшості своїй, має поганий музичний смак. З прагнення популяризувати гарну і якісну музику народився проект малих форм. І в рамках одного великого колективу з’явилося ще три. Православну духовну музику – від візантійських знаменних розпівів до сучасної української, фольклорні обробки українських народних пісень, західноєвропейську та російську класику виконуватимуть жіночий вокальний ансамбль «Аніма», чоловічий вокальний ансамбль «Ренесанс» та фольклорний ансамбль «Chе voice».

Найближчим часом колектив даватиме концерт до свята Благовіщення у Борисоглібському соборі та презентує окрему концертну програму у філармонійному центрі.

http://chodtrk.com.ua/?p=8863
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини