Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:39:29

Акція "Чорна ялинка"

19.12.2019   10:00Агенцiя

19 грудня о 10:00 навпроти будівлі Чернігівської ОДА благодійна організація "Чернігівська Мережа" буде проводити акцію «Чорна ялинка».

 «Ми продовжуємо свою боротьбу! Вже з Нового року лікування пацієнтів з ВІЛ під загрозою, тому що Міністерство охорони здоров`я провалило закупівлю АРТ-препаратів! Приєднуйтесь до нашої акції, що відбудеться синхронно 19 грудня у всіх регіонах України — в обласних центрах активісти встановлять чорні ялинки, прикрашені пустими пляшечками з-під ліків», - наголошують організатори.

Прийом АРВ-препаратів ВІЛ-позитивними людьми є безперервним пожиттєвим процесом. Ефективність лікування визначається системним прийомом препаратів щоденно.

До чого може призвести перерва або відсутність лікування?

1. Формування резистентності вірусу до ліків, тобто вони перестануть діяти, навіть якщо постачання відновиться!

2. Люди, які живуть з ВІЛ, а особливо вагітні жінки, діти - їм необхідне обов`язкове сестиматичне лікування. Без нього буде наниесена значна шкода їх здоров`ю або ,навіть, може настати смерть.

3. Люди, які живуть з ВІЛ та систематично приймають препарати мають нульове вірусне навантаження. Це означає, що вірусу в організмі настільки мало, що значно знижується ризик інфікування іншої людини. Цей факт сприяє зниженню рівня поширення епідемії ВІЛ в Україні.

"За нашими оцінками, до 30 тисяч людей, які живуть з ВІЛ в Україні можуть залишитися без лікування. А в Чернігівській області така кількість пацієнтів становить 2185. Активісти та пацієнти проситимуть голову Чернігівської ОДА звернутися до Президента та посприяти терміновому вирішенню ситуації із забезпечення ліками у повному обсязі», - розповідають у благодійній організації "Чернігівська Мережа".

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.