Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:47:54

Науково-практична конференція "Новітні технології в онкохірургії та гінекології"

07.10.2016   10:00Агенцiя

Місце проведення: с.Снов'янка, готель «ШишкіNN»
7 жовтня 2016 року

Організатори:
•    Управління охорони здоров'я Чернігівської обласної державної адміністрації;
•    Національний інститут раку;
•    Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика;
•    Комунальний лікувально-профілактичний заклад «Чернігівський обласний онкологічний диспансер».
Генеральний спонсор: виробниче підприємство ТОВ «СВАРМЕД».


Програма конференції:

09.00-9.50  Реєстрація учасників.
10.00-10.10  Гармаш Петро Петрович, начальник Управління охорони здоров'я         Чернігівської обласної державної адміністрації.Привітання учасників конференції.
10.10-10.20  Зуб Валерій Олексійович, головний лікар КЛПЗ «Чернігівський   обласний онкологічний диспансер», заслужений лікар України, кандидат медичних наук, доцент. «Впровадження новітніх технологій в обласному онкологічному диспансері».У доповідівідображенорезультатиреформуванняобласногоонкологічного диспансеру, збільшенняобсягупослуг, якінадаються в закладі. Висвітленоновітнітехнології, якізастосовуютьлікарі-онкологи в боротьбізізлоякісниминовоутвореннями, перспективирозвиткуонкологічноїслужбиЧернігівськоїобласті.
10.20-10.50  Свінцицький Валентин Станіславович, завідувач науково-дослідного відділу онкогінекології, доктор медичних наук Національного інституту раку, член Української асоціації онкогінекологів, член Всесвітньої асоціації гінекологічних онкологів та Європейської асоціації онкогінекологів. «Сучасні тенденції лікування раку яєчників». Доповідь присвячена лікуванню хворих на рак яєчників, пухлинам,які мають агресивний перебіг. Застосування сучасних технологій дозволяєполіпшити віддалені результати лікування пацієнтів. Досвід Національного інституту раку.
10.50-11.10  Кондрацький Юрій Миколайович, завідувач торакального відділення Національного інституту раку. «Досвід Національного інституту раку в лікуванні раку легень». Доповідь присвячена лікуванню хворих на злоякісні новоутворення органів грудної клітки у провідній установі «Національний інститут раку».
11.10-11.40  Макаров Анатолій Васильович, заслужений лікар України, лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки, професор кафедри торакальної хірургії та пульмонології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика. «Досвід використання високочастотної електрозварювальної технології в торакальній хірургії». Доповідь присвячена історичному формуванню уявлень щодо зварювання живих тканин та можливості застосування його в хірургії. Буде представлено особистийдосвід у цьомунапрямку.
11.40-12.10  Кункін Дмитро Дмитрович, директор виробничого підприємства ТОВ «СВАРМЕД». «Культура застосування біполярної енергії в хірургії».Серійна продукція, що випускається, представлена апаратами ЕК-300М1 (з 2008 р.) та ЕК-300М (з 2016 р.) із набором інструментів для відкритих та лапароскопічних операцій. Доповідьприсвячена принципам роботиобладнання для зварювання та його культурі застосування в хірургії.
12.10-12.40  Бардаков Григорій Григорович, заступник із медичної частини головного лікаря КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер», кандидат медичних наук. «Раціональне використання інструментів та режимів роботи апарату для зварювання тканин в онкохірургії».Доповідьприсвяченараціональномузастосуваннюрізнихінструментів для відкритоїхірургії при зварюванніживих тканин: підшкірноїклітковини, очеревини, паренхіматознихорганів, судинрізнихдіаметрів. Висвітленооптимальнірежимироботи з метою забезпеченнянадійного гемостазу.
12.40-13.00  Шень Юрій Миколайович, завідувач гінекологічного відділення КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер», кандидат медичних наук. «Досвід застосування апарату для зварювання тканин ЕК-300М1 в онкогінекології».Доповідьприсвяченазастосуваннюапарата для зварювання тканин при виконаннівідкритих та лапароскопічниххірургічнихвтручань,черезпіхвовихопераційіз видалення матки та їїдодатків, видаленнюлімфатичнихвузлів, використовуючидосвідроботигінекологічноговідділення.
13.00-13.30  Брифінг для журналістів.
Майстер-клас зі зварювання тканин – Кункін Дмитро Дмитрович,   директор виробничого підприємства ТОВ «СВАРМЕД». Робота апарату для зварювання тканин у реальному часі, порівняннярізнихінструментів, режимівроботи та різниханалогічнихапаратів.
13.30-14.00  Бізнес-ланч.
14.00-14.20  Саволюк Сергій Іванович, завідувач кафедри хірургії та судинної хірургії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л .Шупика, доктор медичних наук, доцент. «Досвід виконання лапароскопічних операцій при GIST- пухлинах шлунку». Доповідь присвячена методиці резекції стінки шлунка з вузловими пухлинами із застосуванням лапароскопічного доступу та застосування зварювальної техніки.
14.20-14.40  Лисенко Віктор Миколайович, доцент кафедри хірургії та судинної хірургії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, кандидат медичних наук. «Застосування зварювальних технологій у хірургії швидкого відновлення – Fasttracksurgery».Доповідь присвячена методиці виконання малоінвазивних операцій із застосуванням зварювання. Лікар уперше провів операцію видалення апендициту за допомогою зварювання без накладання швів.
14.40-14.50  Друзенко Геннадій Володимирович, керівник та співзасновник Першого добровольчого мобільного шпиталю, радник в.о. міністра охорони здоров'я України. «Надання медичної та хірургічної допомоги в зоні АТО із застосуванням зварювальних технологій. Перспективи розвитку Першого мобільного шпиталю України».Доповідьприсвяченаперевагаммобільногошпиталю перед стаціонарним в умовахбойовихдій та можливостіподальшогойогозастосування в мирний час. Необхідним атрибутом операційноїмобільногошпиталю є апарат для зварювання тканин (як найбільшнадійногогемостатичногозасобу) для виконанняоперацій в умовахобмеженого запасу крові.
14.50-15.10  Семерня Володимир Васильович, торакальний хірург відділення пухлин голови, шиї та грудної клітки КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер». «Застосування сучасних технологій у лікуванні хворих на злоякісні новоутворення легень та середостіння в обласному онкологічному диспансері».Доповідьприсвяченадосвідулікування раку легень в обласномуонкологічномудиспансерііззастосуваннямзварювальнихтехнологій. Висвітленопроблемніпитаннялікуванняхворих на рак легень, показання до направленняхворих в обласнийонкологічний диспансер.
15.10-15.30  Горбовець Владислав Сергійович, асистент кафедри хірургії та судинної хірургії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика. «Досвід практичного застосування зварювальної енергії при лікуванні варикозного розширення вен».Доповідь присвячена застосуванню зварювання при лікуванні варикозного розширення вен. Буде надано авторську методику, що дозволяє виконати операцію без застосування лазера або радіочастотної абляції.
15.30-15.50  Закриття науково-практичної конференції.
Обговорення доповідей.
Заключне слово – Зуб Валерій Олексійович, головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру.
16.00  Вечеря.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини