Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 22:16:31

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

23.04.2024   09:11Агенцiя

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.

 Внаслідок незаконних дій організованого злочинного угруповання сфера оброни зазнала мільйонних збитків.

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області у взаємодії з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань встановили, що начальник паливної групи та начальник паливного складу разом зі спільником – приватним підприємцем – організували та реалізували злочинну схему на заготівлі твердого палива (дров).

Зловмисники діяли у складі організованої групи та виконували кожному відведену роль. Вони підробили офіційні документи, зокрема товаро-транспортні накладні та видаткові накладні про поставку дров. Фактично ж, дрова поставлені не були, а бюджетні кошти перераховувались на рахунки підприємця.

В результаті протизаконних дій організованого злочинного угруповання безпідставна переплата коштів з бюджету за паливо перевищила 1 мільйон 628 тисяч гривень.

Також слідство встановило, що начальник цього квартирно-експлуатаційного відділу здійснив закупівлю дров за завищеними цінами. Внаслідок незаконних дій посадовця втрати бюджету, спрямованого на оборону, перевищили 2 мільйони 640 тисяч гривень. Військовому чиновнику вже повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, вчиненому з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу України).

Також слідчі поліції Чернігівщини за погодженням з прокурором Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомили про підозри членам ОЗГ.

Начальнику начальнику паливного складу та начальнику паливної групи військового гарнізону повідомлені підозри:

у службовому підробленні (ч.1 статті 366 ККУ);

у привласненні, розтраті майна, вчиненому у складі організованої групи (ч. 5 статті 191 ККУ).

Приватного підприємця підозрюють у підробленні офіційних документів (ч. 3 статті 358 ККУ) та у привласненні, розтраті майна, вчиненому у складі організованої групи (ч. 5 статті 191 ККУ).

За найтяжчою зі статтей зловмисниками загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нині поліція перевіряє інших посадовців на причетність до злочинної діяльності організованої групи.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини