Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 01:22:54

Підготовка до опалювального сезону: Чернігівська громада отримає 4 «міні-ТЕЦ»

16.04.2024   15:00Агенцiя

USAID Україна через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з командою Мінінфраструктури, Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП, НКРЕКП розгортає мережу малої та середньої когенерації.

 Йдеться про одночасне вироблення електро- та теплової енергії на підприємствах теплопостачання.

Загалом закуплено 91 когенераційну установку для 32 міст України та двох університетів. Більшу частину когенераційних установок потужністю від 50 кВт до 1500 кВт вже розподілено, зокрема чотири одиниці – для Чернігівської області. Їх планується встановити на великі котельні до початку опалювального сезону в обласному центрі.

    «Теплопостачальні підприємства Чернігова отримають чотири так звані «міні-ТЕЦ», що «підстрахують» їх при аварійних або планових відключеннях електроенергії. Тобто місто матиме безперебійне теплопостачання. До того ж вироблена такими установками електрична енергія може слугувати і для зменшення дефіциту в енергосистемі під час пікового навантаження. Дякуємо за таку суттєву підтримку нашої області! Ворог підступний і непередбачуваний, тому маємо готуватися до наступного опалювального сезону вже зараз», – каже заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Синенко.

Варто зазначити, що запуск у роботу всіх когенераційних установок забезпечить в Україні стабільне теплопостачання для понад одного мільйона мешканців багатоквартирних будинків та близько тисячі соціальних об'єктів незалежно від планових чи аварійних відключень електроенергії.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.

Фото – ілюстративне

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.