Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 20:09:01

Слова вдячності та відзнаки обласної ради італійським волонтерам із міста Канту, які прибули в Україну з черговим гуманітарним вантажем

10.04.2024   14:39Агенцiя

Війна та її надзвичайно болючі наслідки об'єднали суспільство нашої держави, стали поштовхом до масового волонтерського руху в Україні та активізували свідомих і небайдужих людей у різних країнах світу.

 Слова вдячності та відзнаки обласної ради італійським волонтерам із міста Канту, які прибули в Україну з черговим гуманітарним вантажем
Громадяни Італійської Республіки у числі тих, хто прихистив тисячі українських жінок та дітей, які були змушені виїхати з України, і одразу долучилися до вирішення найбільш нагальних соціальних проблем, почали надавати всебічну підтримку, гуманітарну та іншого роду допомогу.

З волонтерами із італійського міста Канту, що в провінції Комо, сьогодні зустрілися перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш разом із головою громадської організації «Сяйво Сіверщини» Іриною Березинець.

Franco Cappelletti найактивніший із волонтерів свого регіону. Він першим здійсним поїздку мікроавтобусом із Італії до України з гуманітарною допомогою з початку повномасштабного вторгнення. Постійно допомагає Чернігівщині, підтримує зв'язок та контактує з добре знаною в регіоні громадською організацією «Сяйво Сіверщини». Активну громадську позицію завжди проявляє Ruggero Tagliabue. Чутливий до чужого горя він завжди надає допомогу постраждалим, жертвуючи власними ресурсами, розмістив у себе склад по збору гуманітарної допомоги для українців. Всіляко підтримуючи українців, які перебувають в Італії, Guglielmo Nava є постійним організатором збору коштів для закупівлі необхідного медичного обладнання для закладів охорони здоров'я Чернігова, доставки гуманітарної допомоги як на Чернігівщину, так і інші регіони України.

Звертаючись до небайдужих та активних представників південно-європейської країни Середземномор'я, Ніна Лемеш розповіла про особливості Чернігівщини, яка є однією з найбільших областей нашої держави, але має найнижчу густоту населення та, знаходячись на півночі України, має більше 450 км державного кордону з рф та рб. За її словами, плани щодо сталого розвитку регіону, де проживало близько 915 тис. жителів, розвивалося аграрно-промислове виробництво, були порушені повномасштабним вторгнення ворожих військ, які вдерлися на територію Чернігівщини за 5 напрямками. Виступаюча у деталях описала події та ситуацію у населених пунктах області, які були в оточенні ворога, розповіла про злочини проти людяності, які вчинили російські військові. За 38 днів облоги Чернігова, який став оборонною фортецею на шляху російських військ до столиці України, у місті, що зазнавало щоденних обстрілів з усіх видів зброї, нещадних бомбардувань, загинуло дуже багато людей, понад 10,5 тисяч жителів втратили домівки. Зруйновані школи, спортивні споруди та стадіони, інфраструктурні об'єкти. Із 290 тис. жителів Чернігова у місті без води, світла, продовольства, ліків та інших необхідних для життя людини речей, залишилося близько 70 тис. людей. У той час місцеві волонтери, такі як громадська організація «Сяйво Сіверщини» та багато інших, самоорганізувалися і надавали допомогу військовим та цивільним, продовжуючи цю діяльність і зараз. Оскільки опір військових та місцевих жителів Чернігівщині зламав плани ворога, але і через два роки з моменту звільнення області від російських військ прикордоння перебуває під щоденними обстрілами.

Гуманітарна допомога від країн ЄС є відчутною, тож Ніна Лемеш висловила слова вдячності за розуміння та всі добрі справи, що постійно роблять італійські волонтери.

За вагомий особистий внесок у зміцнення дружніх відносин між італійським та українським народами, значну допомогу, надану Чернігівській області, та з великою вдячністю за співпрацю і партнерство, Ніна Лемеш вручала Почесні грамоти обласної ради волонтерам із італійського міста Канту, що в провінції Комо, Franco Cappelletti, Ruggero Tagliabue, Guglielmo Nava.

Сьогодні ж італійські волонтери відвідали обласну універсальну наукову бібліотеку імені Софії та Олександра Русових, яка, зазнавши нещадних обстрілів російськими військами, відновила роботу, а також побували на території Чернігівської лижної бази, яка у лютому-березні 2022 року зазнала бомбардувань та знищення усієї інфраструктури.

На території лижної бази, де з моменту її будівництва із 1977 року проходили лижні, біатлонні, лижоролерні змагання, тренувалися спортсмени збірної команди України, проводилася підготовка юних спортсменів, учасниця трьох Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України Ніна Лемеш розповіла про розвиток біатлону на Чернігівщині та свою спортивну кар'єру.

Італійські волонтери також побували в одному із приміських мікрорайонів Чернігова, який зазнав руйнувань від бомбардувань та наступу ворожих військ.

 

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.