Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 16:53:09

Реалізація проєктів відбудови. У муніципалітеті відбулася зустріч з представниками офісу цифрової платформи DREAM

05.04.2024   10:33Агенцiя

Ще більш ефективно працювати з електронною платформою DREAM, аби залучати кошти для відбудови Чернігова. Сьогодні у муніципалітеті відбулася зустріч в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако, працівників структурних підрозділів міськради з представниками проєктного офісу DREAM.

Протягом останніх місяців працівники та працівниці структурних підрозділів Чернігівської міської ради працювали над наповненням цієї платформи проєктами, реалізація яких вимагає фінансової підтримки. Державна цифрова платформа DREAM для цього власне і була розроблена, допомогти отримати кошти громадам від держави чи міжнародних партнерів. Разом з тим гарантувати прозорість та підзвітність всіх процесів реалізації конкретного проєкту, що є важливою умовою донорів, які хочуть допомогти Україні та її громадам.

Зараз же представники офісу DREAM допомагатимуть нашому місту готувати ще більш якісні проєкти і вносити їх таким чином в систему, аби вони були зрозумілі та привабливі для інвесторів.

    – Дякую, що Чернігів обраний одним із пілотних проєктів для активізації та удосконалення цієї роботи. Місто, як обласний центр, одне із перших зазнало руйнувань і досі не може від них оговтатися. Тому потребує цієї підтримки і добре, що з ініціативи GIZ нас внесли в цей пілотний проєкт, – сказав під час зустрічі в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

 Сьогодні відбулася презентація напрацювань, проговорено варіанти покращення якості проєктів, аби вони викликали більший інтерес у донорів, партнерів, кредиторів допомагати саме нашому місту.

– На меті у нас зробити з Черніговом взірцевий приклад для масштабування вашого досвіду на інші громади, щоб показати на скільки  ефективно, швидко і максимально якісно, завівши проєкти в DREAM, можна залучати увагу потенційних донорів, інвесторів, кредиторів саме для проєктів відновлення та розвитку, – говорить  керівник впровадження проєктного офісу DREAM Денис Іванов. – Дякуємо за вашу участь і закликаємо звернути увагу на проєкти, які ще не додані. Темпи залучення коштів в наших із вами руках. Чим швидше і краще ми це зробимо, тим швидше можна буде презентувати Чернігів на міжнародних заходах.

Для Чернігова використання цієї платформи ще одна можливість отримати фінансування на реалізацію проєктів, на які в міському бюджеті кошти відсутні. Нагадаємо, що спроможності міського бюджету значно зменшилися після вилучення з нього так званого «військового ПДФО», починаючи з IV кварталу 2023 року, що в сумі з періодом 2024 року становить більше одного мільярда гривень. Саме тому, маючи обмежені власні можливості, Чернігову важлива зовнішня допомога.

        – Понад один мільярд гривень своїх коштів і близько 750 мільйонів гривень залучено від партнерів. Це сумарно плюс-мінус ті кошти, які Чернігів з квітня 2022 року по квітень цього року витратив на відновлення. Ще у нас багато роботи, великих інфраструктурних проєктів, які потрібно реалізувати. Співпраця з DREAM для нас дуже актуальна та важлива. Це можливість залучати кошти держави або міжнародних партнерів на відновлення міста і частково розвиток по тих проєктах, по яких у нас немає своїх грошей і не буде найближчим часом, – зазначив Ломако.

Зараз на платформі DREAM вже 75 проєктів Чернігівської міської територіальної громади. Найбільше від КП «Чернігівводоканал», управлінь освіти, медицини, капітального будівництва та інших.  

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини