Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 15:27:04

Перші десять родин ветеранів завершили активну фазу проєкту «Відновлення»

26.03.2024   11:17Агенцiя

Учора перший набір проєкту «Відновлення», що є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», започаткованої першою леді України Оленою Зеленською, провів свою фінальну зустріч в такому форматі.


«Дякую за можливість почути один-одного», - каже дружина ветерана російсько-української війни Світлана. – «От просто сісти і поговорити. На це ніколи не вистачає часу, сил».

«Спокій… Можливість побути в колі своїх, а ще відкрито та зрозуміло поговорити про складне. Про те, від чого відмахуєшся, а воно все ж наздоганяє», - ділиться ветеран Сергій.

Партнером ОВА у цій ініціативі є Благодійний фонд «Карітас Чернігів».

Десять родин (дорослі та діти) протягом трьох місяців активно працювали над психоемоційним відновленням під пильним супроводом фахівців. Це були різні активності: бесіди, майстер-класи як в групах, так і індивідуально; як батьки і діти, так і за віком. Терапевтичний вплив мало і спілкування з природою. Зокрема цю частину програми реалізовували за сприяння або повної підтримки адміністрації парку природи «Беремицьке» та заміського комплексу «Dereville».

«Цей набір – стартовий і дуже відповідальний. Ми по ходу змінювали програму, підлаштовуючись під реальні потреби родин. Цей досвід дуже цінний і ми обов’язково використаємо його у подальшій роботі», - зауважила заступник директора Департаменту соціального захисту населення Оксана Петренко.

Експертка проєкту, психологиня Інна Чистенко акцентує увагу на тому, що завдяки проєкту вдалося найголовніше - сформувати кістяк ком’юніті. Подальша ж мета – розбудовувати.

«Рівень відкритості родин як всередині, так і назовні, під час першої та фінальної зустрічі дуже відрізняється. Щирість була завжди, але її треба було витягнути на поверхню. Це вдалося», - зазначає отець Юрій, що представляє БФ «Карітас Чернігів». - «Проєкт розрахований на більшу кількість учасників. На жаль, поки – десять. Та я переконаний, принцип «рівний - рівному» спрацює краще будь-яких анонсів і найближчим часом ми зберемо чисельнішу групу».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.