Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 10:20:14

Не паралельно, а разом: ветеранською політикою потрібно займатися консолідовано та взаємопов’язано

21.03.2024   16:25Агенцiя

На цій думці зійшлися учасники сьогоднішньої зустрічі щодо розбудови ветеранської політики на Чернігівщині.

Захід відбувся в Агенції регіонального розвитку та зібрав як ветеранів, так і представників дотичних структур: профільних департаментів ОДА, міської ради, міської військової адміністрації, неурядових громадських організацій, комунальних закладів, ОК «Північ».

До заходу долучилася і Оксана Коляда, керівниця ГО «Простір можливостей» та координаторка коаліції ветеранських просторів.

    «Ми тут, щоб зробити громади вашого регіону спроможними прийняти та адаптувати ветеранів, допомогти з лікуванням, реабілітацією, психологічною підтримкою, працевлаштуванням чи відкриттям власної справи. Мета нашої організації – спільно  попрацювати над проєктами в громадах, налагодити діалог між місцевою владою та ветеранською спільнотою, допомогти у налагодженні реабілітації та психосоціальної підтримки, навчанні та перекваліфікації спеціалістів тощо», – наголосила спікерка.

Пояснила Оксана Коляда, як ГО «Простір можливостей» збирається працювати в громадах Чернігівщини.

За її словами, спочатку необхідно провести зустрічі з представниками ТГ. Потім виокремити головні потреби цільової аудиторії; виділити інструменти, які можуть їх вирішити. У громадах мають бути розроблені Програми, які включатимуть питання медичного забезпечення, психологічної підтримки та реабілітації, працевлаштування ветеранів, освітній напрямок та інші важливі сфери.

Поговорили і про якісне формування ветеранського простору.

    «Саме формат «комунальна установа+громадська організація» – найоптимальніший варіант. Адже він дозволить отримувати фінансування від міжнародних організацій», – зауважила Оксана Коляда.

З цією думкою погодився і начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Він додав, що комунальне підприємство має діяти як координаційний центр. Він повинен визначити потребу ветерана та швидко відшукати необхідну організацію по  вирішенню цього питання.

Ще одне завдання, яке виокремили учасники зустрічі – це організація роботи з родинами безвісти зниклих.

За словами керівниці ГО «Простір можливостей», тут повинен бути налагоджений алгоритм. Але насамперед – комунікація. Наразі цими людьми займається ТЦК, спеціалісти яких не в змозі охопити весь масштаб  роботи. Тому і тут потрібно передивитися підхід до організації цього питання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини