Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 12:05:00

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

19.03.2024   10:19Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

08.15

5 вибухів з міномету 120 мм біля н.п. Клюси Корюківського району.       

07.25 - 07.45

10  вибухів з міномету 120 мм біля н.п. Грем'яч  Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення –  1:

Внаслідок бойових дій знеструмлені 11 ЛЕП 10 кВ (з них 9 частково),24 населених пункти (з них 3 частково), 58 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання залишаються 1475 абонентів.

Внаслідок технологічних порушень сталося часткове відключення 2 ЛЕП 10 кВ, 8 трансформаторних підстанцій та  2 населених пунктів (Ніжинський район – 1,Чернігівський район – 1), без електропостачання залишаються  629 абонентів.

Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами АТ «Чернігівобленерго».

Пожежі – 6:

пожежі в житловому секторі – 5:

- в с-ще Сосниця Корюківського району (Сосницька ТГ) по 1-ому провулку Козацькому, 1 о 06 год. 57 хв. 18 березня сталася пожежа лазні (3х5 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни та майно. Причина та збитки встановлюються.

- в м. Чернігові по вул. Г. Кочура, 15 о 08 год. 11 хв. 18 березня сталася пожежа господарчої споруди (2х4 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено споруду та 3 куб.м дров, пошкоджено паркан на площі 2 кв.м. Причина – потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

- в м. Борзна  Ніжинського району (Борзнянська ТГ) по вул. Поліській, 16 о 17 год. 19 хв. 18 березня сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 12 кв.м, внутрішнє облицювання стіни на площі 10 кв.м. Причина – порушення правил монтажу теплогенеруючих агрегатів та обладнання.

- в с. Ніжинське  Ніжинського району (Талалаївська ТГ) по вул. Травневій, 12 о 22 год. 32 хв. 18 березня сталася пожежа житлового будинку (7х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіни на площі 16 кв.м, перекриття на площі 10 кв.м та майно. Причина – коротке замикання електромережі. На місці пожежі господарка отримала опіки І-ІІ ступеню.

 - в с. Стрільники Ніжинського району (Бахмацька ТГ) по вул. Борзенській, 54 о 22 год. 40 хв. 18 березня сталася пожежа житлового будинку (8х9 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю прибудови та житлового будинку на площі 30 кв.м, стіни прибудови на площі 20 кв.м, майно, пошкоджено стіну житлового будинку на площі 15 кв.м та перекриття на площі 30 кв.м. Причина та збитки встановлюються.

пожежі сухої трави та сміття –1 :

- в м. Корюківка  Корюківського району (Корюківська ТГ) по вул. Парковій о 14 год. 07 хв. 18 березня на відкритій території сталася пожежа сміття на площі 0,005 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 5 разів залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 1 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено - 52559 ВНП).
Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

Внаслідок коливань рівнів води на р. Дніпро, р. Десна, р. Снов та р. Сож спостерігаються незначні локальні підтоплення:

р. Дніпро: у Чернігівському районі (Ріпкинська ТГ) спостерігається підтоплення проїжджої частини вулиці в селищі Радуль, де ускладнено транспортне сполучення з 28 домоволодіннями.

р. Десна: підтоплено ділянки під'їзних шляхів до понтонних мостів через
р. Десна та р. Віть (довжиною до 3 м, рівень води до 0,61 м), тимчасово припинено транспортне сполучення у напрямку с. Бирине, с. Прокопівка та с. Підгірне Новгород-Сіверського району, рух транспорту здійснюється в об’їзд через Сумську область.

р. Снов: підтоплено ділянку місцевої дороги (ділянка довжиною до 30 м, рівень води до 0,08 м), ускладнено транспортне сполучення з с. Малий Дирчин, Чернігівського району.

р. Сож: с. Старі Яриловичі Чернігівського району підтоплено проїжджу частину вулиці (довжиною до 10 м, рівень води до 0,86 м), ускладнено транспортне сполучення до  4 домоволодінь.

Спільно з органами місцевої влади в с. Великий Дирчин Чернігівського району та м. Новгород-Сіверський створено мобільні пости для надання допомоги населенню.   До чергування залучено 4 особи, 2 одиниці техніки та 1 човен, з них: ГУ ДСНС в області - 3 чоловіки особового складу, 1 плавзасіб та 1 одиниця техніки, "Червоний Хрест" - 1 чоловік та 1 одиниця техніки (снігоболотохід "Богун").

Протягом доби в с. Великий Дирчин Чернігівського району допомога населенню не надавалась (з початку робіт перевезено 53 особи, з них 3 дітей) та в м. Новгород-Сіверський надано допомогу 35 особам, з них 3 дітей (з початку робіт 85 осіб, з них 21 дитина).

Загалом з початку проведення робіт перевезено 534 особи, з них 66 дітей.

 Підтоплень житлових будинків та присадибних ділянок не зафіксовано.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

19-21 березня на р. Дніпро в межах Чернігівської області внаслідок підвищення рівнів води утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл  водами  р. Сож та р. Дніпро у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

На р. Десна та її притоці р. Снов внаслідок підвищення та утримання високих рівнів води триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві  з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському  районах області  (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 14 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 13 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 18 березня по 20 годину 19 березня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі дощ, вдень місцями невеликий дощ. Вітер східний 5-10 м/с. Температура по області вночі 1-6º, вдень 4-9° тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, вночі дощ, вдень без істотних опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура вночі 3-5º, вдень 5-7º тепла.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.