Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 04:31:50

Про відновлення прав постраждалих від СНПК на міжнародній зустрічі

07.03.2024   13:05Агенцiя

Днями у столиці відбулась знакова подія, у ході якої було об’єднано міжнародну спільноту для посилення ефективної допомоги всім тим, хто постраждав від сексуального насильства під час війни росії проти України, а також заради пошуку шляхів досягнення реального правосуддя.

Це зустріч Міжнародної платформи «Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки», організована Урядом України за підтримки Уряду Великої Британії у партнерстві з Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» та Українським жіночим фондом.

Відкриваючи зустріч, Перша леді Олена Зеленська наголосила, що постраждалі від сексуального насильства не можуть чекати завершення війни та сплати росією «класичних» репарацій. Діяти необхідно вже зараз.

До заходу також долучилися: віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, інші представники уряду, парламенту, громадських організацій та широке коло міжнародних партнерів з Великої Британії, Японії, Демократичної Республіки Конго, Люксембургу, Норвегії, Колумбії, Швейцарії, Молдови, Швеції, Фінляндії тощо.

У ході зустрічі було презентовано пілотний проєкт з невідкладних проміжних репарацій для постраждалих від сексуального насильства під час війни, яким передбачено надання, що  протягом року 500 постраждалих зможуть отримати одноразову виплату у розмірі 3 тисячі євро на умовах повної конфіденційності. Уже у березні 40 людей пройдуть необхідні процедури для того, щоб отримати відповідні статуси та перші проміжні репарації.

Заступник директора Департаменту – начальник управління у справах сім’ї та молоді В’ячеслав Голуб, який також взяв участь у заході, зазначив, що на зустрічі, окрім іншого, було закладено підвалини нового, правильного, суспільного ставлення до проблеми сексуального насильства в умовах конфлікту, а також  належного реагування держави та її органів на всіх рінях на виклики, пов’язані з питаннями СНПК.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.