Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 22:10:40

Митрополита УПЦ (МП) судитимуть за пособництво державі-агресору

05.03.2024   10:08Агенцiя

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно митрополита однієї з єпархій Української православної церкви (Московського патріархату) за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, 30 вересня 2022 року священнослужитель в якості запрошеного гостя відвідав «урочисте засідання», яке проводилося в кремлівській залі в місті москва російської федерації, в ході якого відбулося підписання «угод» про приєднання Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України до рф.  

Будучи присутнім на вказаному заході як ієрарх УПЦ (МП) у церковному одязі своєю присутністю на «заході» він фактично підтримав незаконне приєднання окупованих територій України до російської федерації. Обвинувачений спонукав своїм прикладом вірян єпархії також надати підтримку незаконним рішенням та діям держави-агресора.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: Указом Президента України від 11 грудня 2022 року стосовно вказаного митрополита УПЦ (МП) запроваджено застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.