Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 17:27:10

«Тіні минулого життя» — спільний проєкт Суспільне Чернігів та театру тіней VERBA

28.02.2024   17:35Агенцiя

Команда Суспільне Чернігів спільно з акторами театру тіней VERBA підготувала відео-проєкт «Тіні минулого життя». Це вже не перша співпраця Суспільне Чернігів з чернігівським театром, відомим далеко за межами України.

Свої постановки театру тіней VERBA показував в Європі та Америці, зокрема у телешоу America’s Got Talent.

«Вони завжди мають соціальний контекст. Влітку актори театру долучилися до нашого спецпроєкту до Дня Незалежності і створили український герб з тіньових фігур. Цього разу з пропозицією колаборації до 10-ї річниці війни з росією та 2-ї річниці повномасштабного вторгнення до нас звернулися вже актори театру, і вона — на тему війни та воєнних злочинів росії. Ми спільно пропрацювали ідею, розробили концепт, і театр зібрав під нього фігури, а ми дібрали візуальні кадри з наших архівів відео. Ця робота — асоціації з речами, які до повномасштабного вторгнення для більшості людей мали зовсім інше, мирне, значення», — розповідає продюсерка з виробництва Суспільне Чернігів Ольга Конопацька-Плєхова.

Читайте також: Восьмий етап Кубка світу з біатлону — дивіться на Суспільному

Відео, використане у ролику, — наслідки авіабомбардувань Чернігова, де на вулиці Чорновола за один день росіяни вбили 48 людей. Це обстріляні з танків будинки, розстріляна черга за хлібом, зруйновані авіабомбами школи та міст до Чернігова, кадри евакуації людей і розстріляних машин цивільних, які намагалися врятуватися з оточеного міста. Це кадри з підвалу в Ягідному, де 28 днів російські військові утримували 299 дорослих та 69 дітей — люди помирали там, а ті, хто вижив, видряпували список померлих на стінах. Усі ці відео зміксовані з тінями акторів театру.


Суспільне Чернігів
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини