Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 17:17:21

Найближчі плани Чернігова у відносинах із партнерами окреслені під час загальноміської наради

27.02.2024   16:19Агенцiя

Співпраця з міжнародними партнерами. Ще один блок робочих питань сьогоднішньої загальноміської наради. Мова йшла про розвиток нових зв'язків і зміцнення існуючих.

Так, минулого тижня відбувся візит делегації Королівства Бельгії до Чернігова та зустріч з в.о. міського голови Олександром Ломако. Під час спілкування сторони обговорили можливі напрямки співпраці, а вже цього тижня стартувала робота над вивченням проєктів, з реалізацією яких могла б нам допомогти Бельгія.
     – Вони (Бельгія – ред.) відкрили представництво в Україні і перше місто в якому почали працювати – Чернігів. 150 млн євро за чотири роки вони планують направити на проєкти відбудови в Україні – акцент на закладах освіти та охорони здоров'я. Ми ж пропонуємо додати до цього ще й реабілітацію, – пояснив під час наради в.о. міського голови Олександр Ломако.
    Цифрова платформа «DREAM»
У налагодженні контактів з партнерами важливо системно наповнювати цифрову платформу «DREAM» проєктами, які вже відновлені, як приклади ефективної співпраці з партнерами, так і вносити дані про те, що ще потрібно виконати. І в такий спосіб залучати нових донорів, йшлося під час наради. Тому, Олександр Ломако доручив системно вносити нові проєкти.
Представники бельгійської делегації під час зустрічі вже цього тижня зазначили, що вивчали Чернігів та його потреби, саме через цю платформу.

         –  Це той інструмент, який їм подобається, разом з Дією. Це для них такі інноваційні речі. Відповідно, якщо там не буде наших проєктів, то їх ніхто не буде бачити: ні наш уряд, ні міжнародні партнери, і ми не зможемо отримувати від них фінансування, – говорить в.о. міського голови.

Окремої уваги на згаданій цифровій платформі потребує «Профіль громади», який також важливий для презентації міста серед партнерів. Чернігову його допомагатимуть наповнювати фахівці, залучені GIZ. Ця організація самостійно визначила Чернігів та Миколаїв як міста з найбільш успішними кейсами співпраці з партнерами, і прийняла рішення їм допомогти у згаданий спосіб, аби залучити ще більшу кількість зовнішньої підтримки для їх відновлення.

    Школа №19
Зараз тривають переговори з ПРООН стосовно відновлення на умовах співфінансування школи №19. Нагадаємо, що там вже виконано дві черги робіт. Зараз є потреба у третій черзі та термомодернізації (заміна покрівлі і утеплення зовнішніх стін).
Попередня вартість виконання робіт III черги – 76 млн грн залучених коштів + 14 млн грн з міського бюджету; вартість термомодернізації  – близько 80 млн грн залучених коштів, а частка міського бюджету залежатиме від парнерів і яку програму вони запропонують для виконання робіт.

Олександр Ломако доручив переглянути документацію і оптимізувати можливі витрати на згадані роботи, що не вплинуло б на якість, але зекономило кошти громади.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини