Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 18:40:10

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

22.02.2024   10:05Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі внаслідок яких загинула 1 особа.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:
09.16 - 09.21
12 вибухів з міномету 120 мм біля н.п. Блешня Новгород – Сіверського району.
11.05
1 вибух з міномету 120 мм біля н.п. Хрінівка Корюківського району.
11.25 – 12.00
11 вибухів з міномету 82 мм біля н.п. Грем’яч Новгород – Сіверського району.
14.30 – 14.35
2 вибухи із ствольної артилерії біля н.п. Єліне Корюківського району.
21.45 – 21.53
4 вибухи з міномету 120 мм біля н.п. Карповичі Новгород – Сіверського району.
21.45 – 21.55
7 вибухів з міномету 120 мм біля н.п. Блешня Новгород – Сіверського району.
 

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Стан доріг:

Протягом доби для забезпечення транспортного сполучення на автошляхах області було задіяно 29  одиниць спеціальної техніки та  34 працівників. На дорогах області проїзд забезпечено.

Ситуації на мережах життєзабезпечення:

Внаслідок бойових дій знеструмлено 8 ЛЕП 10 кВ (з них 7 частково,16 населених пунктів (з них 3 частково), 3 трансформаторних підстанцій, без електропостачання залишаються 932 абоненти.

Пожежі –2 :

пожежі в житловому секторі – 2:

- в с. Березанка Ніжинського району  (Вертіївська ТГ) по вул. Садовій, 12 о 15 год. 18 хв. 21 лютого сталася пожежа житлового будинку (6х11 м, стіни дерев’яні, покрівля металева). Вогнем знищено перекриття на площі 5 кв.м. та майно, пошкоджено перекриття. Власник, причина, збитки та сума врятованих матеріальних цінностей - встановлюються. На місці пожежі виявлено тіло громадянина  1961 року народження.

- с. Гламазди Чернігівського району  (Козелецька ТГ) по вул. Вишневій, 29 о 17 год. 55 хв. 21 лютого сталася пожежа житлового будинку (8х12 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття та стіни на площі 12 кв.м. Причина - коротке замикання електромережі.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології   21-22 лютого на р. Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься значне затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл і можливим початковим затопленням житлових будинків окремих сіл водами річок Дніпро та  Сож у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

Внаслідок утримання високих рівнів води тало-дощового паводку на  р. Десна та її притоці р. Снов утримуватиметься затоплення заплавних територій, доріг на заплаві водами р. Десна та р. Снов з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському  районах  (I рівень небезпеки – жовтий).

Внаслідок льодових процесів на фоні високої водності та коливань рівнів води на р. Дніпро, Десна, Снов та Сож спостерігаються незначні локальні підтоплення:

р. Дніпро: у Чернігівському районі спостерігаються підтоплення проїзних частин та вулиць у 7 населених пунктах, де ускладнено транспортне сполучення
до 127 домоволодінь: (смт Радуль - 28, с. Губичі - 10, с. Прохорів - 6, с. Миси - 5, с. Мньов - 4, с. Кукарі - 10, с. Пустинки - 64).

р. Десна: підтоплено ділянки під'їзних шляхів до понтонних мостів через
р. Десна та р. Віть (довжиною до 3 м, рівень води до 0,63 м), тимчасово припинено транспортне сполучення у напрямку с. Бирине, с. Прокопівка та с. Підгірне Новгород-Сіверського району, рух транспорту здійснюється в об’їзд через Сумську область.

р. Снов: підтоплено ділянку місцевої дороги (3 ділянки довжиною до 30 м, рівень води до 0,2 м, ділянка довжиною до 30 м, рівень води до 0,45 м), ускладнено транспортне сполучення з с. Малий Дирчин, Чернігівського району.

р. Сож: с. Старі Яриловичі, підтоплено проїзну частину вулиці (довжиною до 10 м, рівень води до 0,5 м), ускладнено транспортне сполучення до 4 домоволодінь.

У смт Радуль та с. Великий Дирчин створено2 мобільні пости для надання допомоги населенню. До чергування залучено 7 осіб та 6 одиниць техніки, з них: ГУ ДСНС - 5 осіб та 2 одиниці техніки, "Червоний Хрест" - 2 особи та 4 одиниці техніки (2 снігоболотоходи "Богун"). За добу перевезено 5 осіб, з них 1 дитина (з початку робіт - 225 осіб, з них 13 дітей) в смт Радуль. Загалом з початку проведення робіт перевезено 232 особи, з них 13 дітей. Підтоплень житлових будинків та присадибних ділянок не зафіксовано.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах   10-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 10 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка –14 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 21 лютого по 20 годину 22 лютого очікується хмарна погода з проясненнями, вночі невеликі опади, вдень невеликий дощ. Вітер південний 7-12 м/с. Температура вночі від  2º морозу до 3º тепла, вдень 2-7º тепла.

По м. Чернігову хмарна погода з проясненнями, вночі невеликі опади, вдень невеликий дощ. Вітер південний 7-12 м/с. Температура вночі 0-2º, вдень 5-7º тепла.

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини