Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 12:24:56

Конкурс для громад Чернігівщини. Створення публічних просторів

21.02.2024   10:00Агенцiя

Запрошуємо прикордонні територіальні громади Чернігівщини отримати можливість облаштування публічних просторів. Її надає команда громадської організації Агенція міських ініціатив / АМІ.

В області досі замало публічних просторів, де місцеве населення може проводити важливі освітні, соціальні, культурні, психологічні, безпекові та інші заходи.
Роками створення таких локацій не було першочерговим завданням для органів місцевого самоврядування. Лише останнім часом влада та активне населення громад почали шукати такі можливості. І це одна з них.
«Я постійно говорю представникам/цям ОМС, що з місцевими мешканцями/ками треба будувати ефективну комунікацію та налагоджувати взаємозв'язок «влада-громада». Завдяки спільному створенню публічних просторів органи місцевого самоврядування отримають шанс згуртувати населення та залучити їх до прийняття участі у житті громади», — підкреслює виконавча директорка громадської організації Тетяна Романова.
👉Наразі команда «Агенції міських ініціатив» запускає конкурс для територіальних громад для участі у проєкті зі створення просторів. Долучитися можна, заповнивши реєстраційну форму за посиланням https://forms.gle/iKcuqt7PWFzMN1Qf6
Дедлайн подачі заявок: 29 лютого 2024 року.
Головні умови для створення просторів: мотивація органів місцевого самоврядування, громади є прикордонними та постраждалими унаслідок війни, вони готові до співфінансування, зможуть забезпечити сталість проєкту та відкритість приміщення для громадян, закріпити за простором відповідальних осіб.
У результаті аналізу заявок та інтерв'ювання з зацікавленими учасниками/цями, буде відібрано 5 громад, які отримають можливість створити круті локації. Кожна з них отримає фінансування у 280 тисяч гривень.
Проєкт "Створення публічних просторів у громадах Чернігівської області як інструмент посилення громадської участі" впроваджується громадською організацією "Агенція міських ініціатив" в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.



ГО “Агенція міських ініціатив”

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини