Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 13:48:56

Чернігівські поліцейські повідомили чиновнику про підозру у незаконній передачі комунальних земель комерсантам

20.02.2024   14:43Агенцiя

Слідчі Чернігівського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури зібрали доказову базу за фактами незаконної передачі земельних ділянок конкретним суб’єктам господарювання. Фігуранту повідомлено про підозру.

Правоохоронці встановили, що керівник комунального підприємства Чернігівської міської ради ухвалив незаконні рішення щодо передачі підприємцям двох земельних ділянок у місті. Обидві ділянки перебували у постійному користуванні підприємства, керованого чиновником, і призначалися для побудови об’єктів міської інфраструктури.

Водночас фігурант, діючи всупереч інтересам служби, уклав договори з підприємцями про безоплатну передачу їм права на користування земельними ділянками сумарною площею понад чверть гектара. За цими договорами, всі майнові права на об’єкти, що будуть споруджені на ділянках, мали повністю перейти до забудовників.

Таким чином, умисні протизаконні дії чиновника завдали збитків Чернігівській міській територіальній громаді на загальну суму понад 2.5 мільйона гривень.

Наразі слідчий Чернігівського райуправління поліції за погодженням з Чернігівською окружною прокуратурою повідомив фігуранту про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу України). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, та зі штрафом.

Досудове розслідування триває.

 

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:40

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме, 4 пожежі.

3 травня: цей день в Україні і світі

3 травня: цей день в Україні і світі 10:37

ДЕНЬ 800 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 800 RUSSIAN AGRESSION

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини