Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 02:32:36

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

15.02.2024   09:36Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 1 небезпечна подія, а саме: 1 пожежа. Внаслідок цієї події 1 особа постраждала.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

Ворог здійснив   2   обстріли ( 13   вибухів). Зокрема:

16:20

1 вибух з САУ біля н.п. Гірськ Корюківського району.

12:26-20:26

12 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Блешня Новгород – Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення:

Внаслідок бойових дій знеструмлено 8 ЛЕП 10 кВ (з них 7 частково), 16 населених пунктів (з них 3 частково), 37 трансформаторних підстанцій, без електропостачання залишаються 932 абоненти.

Стан доріг:

На дорогах області проїзд забезпечено.    

Пожежі –1 :

пожежі в житловому секторі –1 :

- в с. Сергіївка Прилуцького району (Яблунівська ТГ) по вул. Перемоги, 16 об 11 год. 20 хв. 14 лютого сталася пожежа житлового будинку (10х11 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено перекриття на площі 20 кв.м, пошкоджено покрівлю і перекриття на площі 50 кв.м та майно. Причина, збитки та сума врятованих матеріальних цінностей встановлюються. На місці пожежі травмовано громадянина 1958 р.н., якого з діагнозом отруєння чадним газом госпіталізовано до КНП «Прилуцька ЦМЛ».

Виявлення та знешкодження боєприпасів:

Піротехнічні підрозділи 2 рази залучались до виконання робіт за призначенням, виявлено 2 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено - 52477 ВНП).

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології  14-15 лютого на р. Дніпро в межах Чернігівської області внаслідок відлиги продовжуватиметься підвищення рівнів води на ділянці с. Неданчичі - с. Дніпровське з утриманням значного  затоплення заплави та  порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл і можливим початковим затопленням житлових будинків окремих сіл водами річок Дніпро та  Сож у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

Триватиме подальше затоплення і утримування води на заплавах р. Десна біля м. Новгород-Сіверського, с. Макошине, с. Морівськ з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському  районах; початкове затоплення садово-дачних забудов на понижених ділянках заплав, доріг на заплаві біля м. Чернігова  та подальше затоплення заплави річки Снов і перелив автодороги місцевого значення у Чернігівському районі (I рівень небезпеки – жовтий).

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

р. Десна в межах Новгород-Сіверського та Чернігівського районів:

Новгород-Сіверська ТГ, Новгород-Сіверського району - через затоплення (ділянки довжиною до 3 м, рівень води до 65 см) під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть, тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине (О-251303) з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне).

р. Дніпро в межах Чернігівського району:

Михайло-Коцюбинська ТГ, Чернігівського району - через затоплення (ділянка довжиною до 40 м, глибина до 50 см) проїзної частини автодороги місцевого значення Мньов-Пустинки (С-252131) ускладнене транспортне сполучення з с. Пустинки.

с. Мньов (Михайло-Коцюбинська ТГ), Чернігівського району - перелито (ділянка довжиною до 110 м, глибина до 70 см) проїзну частину вул. Набережна. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано. Для проведення робіт із перевезення населення через затоплені ділянки спільно з Товариством Червоного Хреста України організовано чергування  посту (4 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки та 1 снігоболотохід «Богун»). За добу надано допомогу 2 особам (з початку проведення робіт - 8 особам).

смт Радуль (Ріпкинська ТГ), Чернігівського району - перелито (ділянка довжиною до 100 м, глибина до 145 см) проїзну частину вул. Новікова. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано. Для проведення робіт із перевезення населення через затоплені ділянки спільно з Товариством Червоного Хреста України організовано чергування посту (5 чоловік особового складу, 1 одиниця техніки та 1 снігоболотохід «Богун»). За добу надано допомогу 24 особам (з початку проведення робіт - 132 особам, з них 7 дітей) та перевезено 25 кг продуктів харчування.

с. Прохорів (Михайло-Коцюбинська ТГ), Чернігівського району - перелито (ділянка довжиною до 30 м, глибина до 40 см, ділянка довжиною до 25 м, глибина до 30 см) проїзну частину вул. Лугова. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

с. Старик (Михайло-Коцюбинська ТГ), Чернігівського району - перелито
2 ділянки  проїзної частини вул. Придніпровська (ділянки: довжиною до 35 м, глибина до 35 см, довжиною до 30 м, глибина до 35 см), транспортне сполучення не порушено (рух здійснюється об’їзними шляхами). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

с. Губичі (Любецька ТГ), Чернігівського району - перелито (ділянка довжиною до 200 м, глибина до 30 см) проїзну частину вул. Набережна. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

с. Миси (Любецька ТГ), Чернігівського району - перелито (ділянка довжиною до 100 м, глибина до 40 см) проїзну частину вул. Набережна. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

с. Кукарі (Любецька ТГ), Чернігівського району - через затоплення (ділянка довжиною до 100 м, глибина до 40 см) проїзної частини автодороги місцевого значення Любеч-Кукарі (С-251637) ускладнене транспортне сполучення з  с. Кукарі.

р. Снов в межах Чернігівського району:

Седнівська ТГ, Чернігівського району - через затоплення (ділянка довжиною до 25 м, рівень води до 60 см) проїзної частини автодороги місцевого значення Смичин-Конотоп-Смяч (О-250504) ускладнене транспортне сполучення с. Малий Дирчин (здійснюється автотранспортом підвищеної прохідності та через с. Яськове (Березнянська ТГ), Чернігівського району).

р. Сож в межах Чернігівського району:

с. Старі Яриловичі (Добрянська ТГ), Чернігівського району - перелито (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 67 см) проїзну частину вул. Травнева. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  14 лютого по 20 годину 15 лютого очікується  хмарна погода з проясненнями, невеликі опади, місцями туман, слабка ожеледь, на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер східний 5-10 м/с. Температура протягом доби 0-5º тепла.

По м. Чернігову хмарна погода з проясненнями, невеликі опади, слабкий  туман. Вітер східний 5-10 м/с. Температура протягом доби 2-4º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини