Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 06:59:20

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

14.02.2024   10:56Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 7 пожеж та 1 іншу подію. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:
10.10-10.12
2 вибухи з міномета 120 мм біля н.п. Луб'яне  Новгород-Сіверського району.
10.15-10.20
 2 вибухи з міномета 120 мм біля н.п. Заріччя Новгород-Сіверського району.
10.30-10.40
4 вибухи з міномета 120 мм біля н.п. Грем'яч Новгород-Сіверського району.
14.05-14.10
3 вибухи з міномета 120 мм біля н.п. Сеньківка Чернігівського району.
14.51-15.00
3 вибухи з міномета 120 мм біля н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.
15.00-15.15
14 вибухів з АГС біля н.п. Сеньківка Чернігівського району.
15.42-15.53
2 вибухи з міномета 120 мм біля н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.
19.40-20.00
10 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Клюси Корюківського району.
22.10-22.20
6 вибухів зі ствольної артилерії біля н.п. Луб'яне  Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Стан доріг:
На дорогах області проїзд забезпечено.
Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення:
Внаслідок бойових дій знеструмлено 8 ЛЕП 10 кВ (з них 7 частково), 16 населених пунктів (з них 3 частково), 37 трансформаторних підстанцій, без електропостачання залишаються 932 абоненти.
Дорожньо-транспортні пригоди – 1:
На автодорозі «Носівка - Козелець» у напрямку м. Носівки о 18 год. 04 хв. 13 лютого водій автомобіля «Wolkswagen LT – 35»  не впорався з керуванням,  з'їхав на узбіччя, де здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок ДТП водій,  1966 року народження, від отриманих травм помер на місці аварії.

Пожежі – 7:

пожежі в житловому секторі – 6:

  - в с. Гута-Студенецька Корюківського району (Сновська ТГ) по вулиці Лісовій, 60 о 08 год. 35 хв. 13 лютого сталася пожежа житлового будинку (5х12 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіни та перекриття на площі 30 кв.м. Причина - необережність під час куріння. На місці пожежі виявлено тіло громадянина,  1960 року народження.

 - в с. Кулишівка Прилуцького району (Варвинська ТГ) по вулиці Гайовій, 14 о 10 год. 43 хв. 13 лютого сталася пожежа житлового будинку (10х12 м, стіни дерев’яні, покрівля металева). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 15 кв.м. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

 - в с. Волосківці Корюківського району (Менська ТГ) по провулку Річковому, 6 о 16 год. 54 хв. 13 лютого сталася пожежа господарчої будівлі (3х7 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі  6 кв.м. Вогнем пошкоджено стіни та перекриття на площі 15 кв.м. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

- в с. Губичі Чернігівського району (Любецька ТГ) по вулиці Гоголя, 12  о 22 год. 17 хв. 13 лютого сталася пожежа безгосподарчого житлового будинку (8х10 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено будинок. Причина, збиток та сума врятованих матеріальних цінностей встановлюються.

  - в с. Сиберіж Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) по вулиці Першотравневій, 10 о 03 год. 50 хв. 14 лютого  сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено дах та перекриття, пошкоджено стіни. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

  - в  с. Губичі Чернігівського району (Любецька ТГ) по вулиці Гоголя, 17  о 04 год. 10 хв. 13 лютого сталася пожежа безгосподарчого житлового будинку (5х8 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено перекриття. Причина, збиток та сума врятованих матеріальних цінностей встановлюються.

пожежі на транспорті – 1:

   - в м. Чернігові по провулку Михайла Коцюбинського,5А об 11 год. 50 хв. 13 лютого сталася пожежа автомобіля "Volkswagen TRANSPORTER". Вогнем знищено автомобіль, навіс (2х3 м). Вогнем пошкоджено облицювання житлового будинку на площі 60 кв.м. Причина - несправність електричної системи автомобіля.

Інші події – 1:

- в м. Чернігові по вулиці Єськова  о 18 год. 53 хв. 13 лютого  сталась детонація вибухового предмету в салоні легкового автомобіля "Lend Rover", внаслідок якої травмовано водія,  1990 року народження, та пасажирку,  1990 року народження. Потерпілі госпіталізовані до КНП "Чернігівська обласна лікарня".

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи до виконання робіт за призначенням не залучались (з початку бойових дій знешкоджено - 52475 ВНП).
Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

Через активні процеси льодоутворення з різкими коливаннями рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки на окремих ділянках:

На р. Десна в межах Новгород-Сіверського та Чернігівського районів:

Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району - через затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 3 м, рівень води до 65 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине  (О-251303) з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне).

На р. Дніпро в межах Чернігівського району:

Михайло-Коцюбинська ТГ Чернігівського району - через затоплення проїжджої частини автодороги місцевого значення Мньов-Пустинки (С-252131) (ділянка довжиною до 40 м, глибина до 50 см) ускладнене транспортне сполучення з с. Пустинки.

с. Мньов Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Набережної (ділянка довжиною до 110 м, глибина до 70 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано. Для проведення робіт із перевезення населення через затоплені ділянки спільно з Товариством Червоного Хреста України організовано чергування   посту (4 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки та 1 снігоболотохід «Богун»). За добу надано допомогу 1 особі (з початку проведення робіт - 6 особам).

- смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 100 м, глибина до 145 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано. Для проведення робіт із перевезення населення через затоплені ділянки спільно з Товариством Червоного Хреста України організовано чергування   посту (5 чоловік особового складу, 1 одиниця техніки та 1 снігоболотохід «Богун»). За добу надано допомогу 25 особам, із них 2 дитині (з початку проведення робіт - 100 особам, з них 7 дітей) та перевезено 5 кг продуктів харчування.

- с. Прохорів Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Лугової (ділянка довжиною до 30 м, глибина до 40 см; ділянка довжиною до 25 м, глибина до 30 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- с. Старик (Михайло-Коцюбинська ТГ), Чернігівського району - перелито
2 ділянки  проїжджої частини вул. Придніпровської (ділянки: довжиною до 35 м, глибина до 35 см; довжиною до 30 м, глибина до 35 см), транспортне сполучення не порушено (рух здійснюється об’їзними шляхами). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- с. Губичі Чернігівського району (Любецька ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Набережної (ділянка довжиною до 200 м, глибина до 30 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- с. Миси Чернігівського району (Любецька ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Набережної (ділянка довжиною до 100 м, глибина до 40 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- с. Кукарі Чернігівського району (Любецька ТГ) - через затоплення (ділянка довжиною до 100 м, глибина до 40 см) проїжджої частини автодороги місцевого значення Любеч-Кукарі (С-251637) ускладнене транспортне сполучення з с. Кукарі.

На р. Снов в межах Чернігівського району:

- Седнівська ТГ Чернігівського району - через затоплення проїжджої частини автодороги місцевого значення Смичин - Конотоп - Смяч (О-250504) (ділянка довжиною до 25 м, рівень води до 50 см) ускладнене транспортне сполучення з с. Малий Дирчин.

На р. Сож в межах Чернігівського району:

- с. Старі Яриловичі Чернігівського району (Добрянська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Травневої (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 67 см).

Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології 13-15 лютого на р. Дніпро в межах Чернігівської області внаслідок відлиги продовжуватиметься підвищення рівнів води на ділянці с. Неданчичі -  с. Дніпровське з утриманням значного  затоплення заплави та  порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл і можливим початковим затопленням житлових будинків окремих сіл водами річок Дніпро та  Сож у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

Триватиме подальше затоплення і утримування води на заплавах р. Десна біля м. Новгород-Сіверського, с. Макошине, с. Морівськ з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському  районах; початкове затоплення садово-дачних забудов на понижених ділянках заплав, доріг на заплаві біля м. Чернігова  та подальше затоплення заплави річки Снов і перелив автодороги місцевого значення у Чернігівському районі (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 14 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 13 лютого по 20 годину 14 лютого очікується хмарна погода, часом дощ, вночі та вранці місцями  туман. Вітер східний 5-10 м/с. Температура протягом доби 3-8º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода, часом дощ, вночі та вранці слабкий туман. Вітер східний  5-10 м/с. Температура протягом доби  5-7º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини