Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 17:09:32

Для учасників бойових дій законодавством України передбачено позачергове безоплатне зубопротезування

13.02.2024   11:01Агенцiя

Згідно п.2 ч.1 ст.13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», ветерани війни мають право на позачергове безплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів).

При цьому, пунктом 204 статті 91 Бюджетного кодексу України визначено, що до видатків місцевих бюджетів, що можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів, належать видатки на пільги з послуг зв’язку, інші передбачені законодавством пільги, що надаються, зокрема, особам, на яких поширюється дія Закону.

Позачергове безоплатне зубопротезування надається ветеранам за медичними показами. Зубні, зубощелепні та лицьові протези виготовляються безкоштовно (за винятком протезування з дорогоцінних металів, кераміки, металокераміки, суцільнолитих, металопластмаси, нітрит-титанового покриття, бюгельного протезування, імплантатів).

Зазначеною послугою мають право скористатися учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Для отримання послуги необхідно звернутись до Управління праці та соціального захисту населення за довідкою про те, що особа перебуває на обліку як пільговик або ж безпосередньо до лікаря-стоматолога стоматологічної поліклініки за місцем реєстрації, який проводить огляд, лікування та формує списки пільговиків.

У разі відмови стоматологічною поліклінікою у наданні пільги варто звертатися до Департаменту/Управління охорони здоров’я відповідного органу місцевого самоврядування із відповідними скаргами та заявами про надання роз’яснень.

 

Управління охорони здоров’я ОВА

 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини