Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 18:32:27

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

08.02.2024   10:48Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 4 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

12:00  

1 вибух (прильот) з FPV- дрону біля н.п. Семенівка Новгород-Сіверського району.

19:53-20:00   

7 вибухів з міномета 120 мм біля н.п. Блешня Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Стан доріг:

Протягом доби для забезпечення транспортного сполучення на автошляхах області було задіяно 30 одиниць спеціальної техніки та 36 працівників. На дорогах області проїзд забезпечено.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення – 1:

Внаслідок технологічних причин відключено 3 ЛЕП 10 кВ (з них  1 ЛЕП 10 кВ частково), 6 населених пунктів, 22 трансформаторні підстанції. Без електропостачання залишаються 457 абонентів.

Внаслідок бойових дій знеструмлено 8 ліній 10 кВ (з них 7 частково), 16 населених пунктів (з них 3 частково), 37 трансформаторних підстанцій, без електропостачання залишаються 932 абоненти.

Пожежі – 4:

пожежі в житловому секторі – 2:

- в с. Подище Прилуцького району (Ладанська ТГ) по вул. Береговій, 22 о 15 год. 07 лютого сталася пожежа житлового будинку (5х10 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено майно. Причина встановлюється. Внаслідок пожежі вогнем травмовано господаря, 1938 року народження,  якого було доставлено до КНП «Прилуцької центральної міської лікарні»;

- в м. Ічня Прилуцького району (Ічнянська ТГ) по вул. Маслова, 18 о 16 год.    30 хв. сталася пожежа житлового будинку (8х12 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено димар. Причина – недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

пожежі на транспорті – 1:

- біля с. Великий Щимель Корюківського району (Сновська ТГ) о 17 год. 04 хв. 07 лютого сталася пожежа автомобіля «Volkswaqen Touran». Вогнем знищено автомобіль. Причина встановлюється.

інші пожежі – 1:

- в м. Чернігові на території СТ «Лелека» по вул. Заливній о 03 год. 15 хв. 08 лютого сталася пожежа дачного будинку №2 (10х10 м, стіни дерев’яні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина, встановлюється.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:   піротехнічні підрозділи 3 рази залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 1 ВНП  (з початку бойових дій знешкоджено - 52475 ВНП).

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

  Внаслідок активних процесів льодоутворення з різкими коливаннями рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки на окремих ділянках:

р. Десна :

- Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району - через затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 6 м, рівень води до 67 см), тимчасово припинено пряме транспортне  сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине (О-251303) з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне).

- м. Остер Чернігівського району (Остерська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Соборності (ділянка довжиною до 50 м, глибина до 18 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

р. Дніпро:

- Михайло-Коцюбинська ТГ Чернігівського району - через затоплення проїжджої частини автодороги місцевого значення Мньов - Пустинки (С-252131) (ділянка довжиною до 8 м, глибина до 30 см) ускладнене транспортне сполучення з с. Пустинки.

- с. Мньов Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ, - перелито проїжджу частину вул. Набережної (ділянка довжиною до 40 м, глибина до 50 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 30 м, глибина до 140 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- с. Прохорів Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Лугова (ділянка довжиною до 20 м, глибина до 30 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

р. Снов :

- Седнівська ТГ Чернігівського району – через затоплення проїжджої частини автодороги місцевого значення Смичин – Конотоп – Смяч (О-250504) (ділянка довжиною до 25 м, рівень води до 30 см) ускладнене транспортне сполучення з с. Малий Дирчин.

р. Сож :

- с. Старі Яриловичі Чернігівського району (Добрянська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Травневої (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 67 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

06 лютого близько 14 год. через підняття рівня води в озері між с. Мохначі та с. Семаки Чернігівського району (Любецька ТГ)  стався прорив води та пошкодження автомобільної дороги між даними населеними пунктами. Внаслідок чого ускладнено транспортне сполучення з с. Семаки (42 домоволодіння, мешкає 63 особи), об’їзд здійснюється транспортом підвищеної прохідності по ґрунтовій дорозі біля с. Пересаж. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

07 лютого в зв’язку з потраплянням талих вод до озера та несправністю шлюзів, які перепускають надлишок води з озера в річку Мена, на ділянці дороги між населеними пунктами с. Данилівка та с. Веселе Менської територіальної громади (21 домоволодіння де мешкає 13 осіб, затоплень домоволодінь немає) утворилася затоплена ділянка дороги, довжиною до 7-ми метрів та глибиною 10 сантиметрів.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології 07-08 лютого на р. Дніпро в межах області внаслідок нестійкого температурного режиму продовжуватиметься підвищення рівнів води на ділянці Неданчичі -  Дніпровське з можливими різкими коливаннями при руйнуванні льодового покриву, зі значним затопленням заплави та перевищенням небезпечних відміток порушення транспортного сполучення ряду прирічкових сіл, а також можливим початковим затопленням житлових будинків окремих сіл водами р. Дніпро та р. Сож у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

Триватиме подальше затоплення і утримування води на заплавах р. Десна біля м. Новгород-Сіверського, с. Морівськ з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському районах; початкове затоплення садово-дачної забудови, доріг на заплаві біля м. Чернігова та утримання затоплення заплави р.Снов і перелив автодороги місцевого значення у Чернігівському районі (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 07 лютого по 20 годину 08 лютого очікується хмарна погода з проясненнями, вночі дощ з переходом в сніг, вдень без істотних опадів, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 0-5º  морозу, вдень від 3º морозу до 2º тепла.

По м. Чернігову хмарна погода з проясненнями, вночі дощ, з переходом в сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 1-3º морозу, вдень від 1º  морозу до 1º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини