Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 11:18:16

Вибухотехніки поліції Чернігівщини знешкодили бойову частину російської авіабомби, виявлену посеред села в Ніжинському районі

07.02.2024   14:22Агенцiя

Поліцейські встановили, що вибухонебезпечний предмет надзвичайної руйнівної сили майже два роки пролежав поблизу господарської будівлі одного з обійсть в селі Нова Басань. Цей населений пункт належить до числа найбільш постраждалих під час російської окупації частини Чернігівської області.

- Небезпечна знахідка — конструктивний елемент фугасної авіаційної бомби ФАБ-500. Самої лише вибухової речовини він містить майже пів центнера, — пояснив досвідчений вибухотехнік поліції Володимир Бочка. — Бойова частина бомби не спрацювала ще у березні 2022 року, коли російські загарбники намагалися через це село вести наступ на Київ. Відтоді предмет надзвичайної руйнівної сили лежав під стіною господарської будівлі, нічим не прикритий. Повз нього щодня ходили люди, не розуміючи, що це таке і якій небезпеці вони себе піддають

.
На підозрілий предмет громадяни звернули увагу лише тепер і відразу зателефонували до поліції. За викликом негайно прибули фахівці вибухотехнічного відділу поліції Чернігівщини, які підтвердили виняткову небезпеку знахідки.
Поліцейські транспортували бойову частину авіабомби на тимчасовий полігон для знешкодження подібних предметів. В подальшому смертельно небезпечну знахідку було знищено за допомогою спеціального вибухотехнічного обладнання та штатних вибухових речовин.
Поліція Чернігівщини вкотре нагадує мешканцям області про важливість дотримання правил мінної безпеки та закликає уникати пересування місцями, де точилися активні бойові дії.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини