Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 04:03:20

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

06.02.2024   10:28Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

12:05 – 12:15  05.02.2024 р.

- 2 вибухи з міномету 120 мм в район н.п. Архипівка Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

13:15  05.02.2024 р.

- 1 вибух з міномету 120 мм в район н.п. Грем’яч Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

14:10  05.02.2024 р.

- 3 обстріли з FPV-дронів (3 вибухи)  в район н.п. Заріччя Корюківського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

14:35 – 14:50  05.02.2024 р.

- 2 вибухи з міномету 120 мм в район н.п. Хрінівка Корюківського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

16:05 – 16:10  05.02.2024 р.

- 2 вибухи з міномету 120 мм в район н.п. Гремячка Новгород-Сіверського району.

Внаслідок обстрілу пошкоджено кабелі лінії електропередачі (ЛЕП). Про втрати серед місцевого населення інформація не надходила.

16:15 – 16:20  05.02.2024 р.

- 2 вибухи з міномету 120 мм в район н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

20:10 – 20:25  05.02.2024 р.

- 5 вибухів з міномету 120 мм в район н.п. Хрінівка Корюківського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення:

Внаслідок бойових дій знеструмлено 8 ліній 10 кВ (з них 7 частково), 16 населених пунктів (з них 3 частково), 37 ТП, без електропостачання залишаються 932 абоненти.

Стан доріг:

Протягом доби для забезпечення транспортного сполучення на автошляхах області було задіяно 59 одиниць спеціальної техніки та 72 працівників. На дорогах області проїзд забезпечено.

Дорожньо-транспортні пригоди –1 :

- в м. Чернігів о 04 год. 07 хв. 06 лютого водій автомобіля «Citroen Berlingo», рухаючись  по проспекту Миру 120 в напрямку центру, здійснив наїзд на лежачу людину, яку з тілесними ушкодженнями КШМД було доставлено до лікарні.

Пожежі в житловому секторі – 3:

- в с. Піски Чернігівського району  (Іванівська ТГ)  по вул. Садовій, 13 о 08 год. 34 хв. 05 лютого  сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 1 кв.м. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

- в    м. Чернігові по проспекту Левка Лук՚яненка, 4А/106 о 00 год. 00 хв. 06 лютого сталася пожежа в квартирі п'ятиповерхового житлового будинку.
Вогнем знищено диван, пошкоджено облицювання стін на площі 20 кв.м. та майно. Причина пожежі встановлюється. На місці пожежі виявлено тіло господарки, 1957 року народження.

 - в  м. Городня  Чернігівського району  (Городнянська ТГ) по вул. Зої Космодемʼянської, 43 о 01 год. 57 хв.  06 лютого сталася пожежа господарчої будівлі (2х3 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на всій площі. Причина пожежі встановлюється.

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

Через активні процеси льодоутворення з різкими коливаннями рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки на окремих ділянках:

На р. Десна в межах Новгород-Сіверського та Чернігівського районів:

- Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району - через затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 3 м, рівень води до 68 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине (О-251303) з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка,                              с. Підгірне).

 - м. Остер Чернігівського району (Остерська ТГ, - перелито проїжджу частину вул. Соборності (ділянка довжиною до 50 м, глибина до 18 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

На р. Дніпро в межах Чернігівського району:

- Михайло-Коцюбинська ТГ Чернігівського району - через затоплення проїжджої частини автодороги місцевого значення Мньов - Пустинки (С-252131) (ділянка довжиною до 8 м, глибина до 24см) ускладнене транспортне сполучення з с. Пустинки.

- с. Мньов Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Набережної (ділянка довжиною до 40 м, глибина до 45 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 30 м, глибина до 140 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- с. Прохорів Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Лугової (ділянка довжиною до 20 м, глибина до 30 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

На р. Снов в межах Чернігівського району:

- Седнівська ТГ Чернігівського району - через затоплення проїжджої частини автодороги місцевого значення Смичин - Конотоп - Смяч (О-250504) (ділянка довжиною до 25 м, рівень води до 30 см) ускладнене транспортне сполучення з с. Малий Дирчин.

На р. Сож в межах Чернігівського району:

- с. Старі Яриловичі Чернігівського району (Добрянська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Травневої (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 67 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

 Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології 05-08 лютого на р. Дніпро в межах області внаслідок нестійкого температурного режиму продовжуватиметься підвищення рівнів води на ділянці Неданчичі -  Дніпровське з можливими різкими коливаннями при руйнуванні льодового покриву, зі значним затопленням заплави та перевищенням небезпечних відміток порушення транспортного сполучення ряду прирічкових сіл, а також можливим початковим затопленням житлових будинків окремих сіл водами р.Дніпро та р.Сож у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

Триватиме подальше затоплення і утримування води на заплавах р. Десна біля м. Новгород-Сіверського,  с. Моровськ з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському  районах; початкове затоплення садово-дачної забудови, доріг на заплаві біля м. Чернігова  та утримання затоплення заплави р.Снов і перелив автодороги місцевого значення у Чернігівському районі (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 10 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 10 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 05 лютого по 20 годину 06 лютого очікується хмарна погода з проясненнями, невеликі опади. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний 7-12 м/с, вночі пориви 15-20 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень від 1º морозу до   4º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, невеликі опади. На дорогах ожеледиця. Вітер західний 7-12 м/с, вночі пориви 15-20 м/с. Температура вночі 0-2º морозу, вдень 1-3º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини