Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 20:51:18

У трьох громадах Чернігівської області розпочався новий проєкт у сфері медицини

05.02.2024   17:51Агенцiя

У низці громад Чернігівської, Київської та Житомирської областей за підтримки USAID Ukraine стартувала ініціатива «“Відновлення доступу до медичних послуг” проєкту “Інновації для подолання епідемії ВІЛ”». Її мета – стабілізація та відновлення доступу до медичних послуг постраждалого через війну населення.

Передбачається, що проєкт сприятиме зменшенню захворюваності та знизить ризик передчасної смертності. Водночас фахівці допоможуть підвищити рівень обізнаності жителів громад щодо психічного здоров’я, а також прав та способів запобігання гендерно зумовленому та домашньому насильству.

На Чернігівщині ініціатива впроваджується в Талалаївській, Срібнянській та Варвинській ТГ благодійною організацією “Чернігівська МЕРЕЖА” у співпраці з громадами та за підтримки ОВА.

Протягом 9 місяців, щотижня, здійснюватимуться виїзди мобільних медичних команд (кожного вівторка – у Варвинську громаду, кожної середи – в Талалаївську та щочетверга – в Срібнянську). Відтак, місцеві жителі зможуть отримати консультації сімейного лікаря, медичної сестри, психолога, соціального працівника, а згодом – і лікарів вторинної ланки.

23 січня мобільна медична команда здійснила перший виїзд у село Гнідинці Варвинської громади, 24 та 31 січня – в села Корінецьке та Красний Колядин Талалаївської ТГ.

Перші робочі тижні медичних команд показали, що місцевим жителям дуже потрібне спілкування, психологічна допомога, адже до медичних працівників зверталися люди різної вікової категорії, в тому числі й з підвищеною тривожністю та близькими до депресивних станами. Загалом під час перших візитів проконсультовано майже пів сотні людей.

    «Серед найпоширеніших потреб – вимірювання артеріального тиску, перевірка рівня цукру у крові та психосоціальна підтримка. Також люди просили виписати рецепт на придбання ліків. Загалом маємо позитивні враження і будемо раді продовжувати працювати в цьому напрямку", – розповіли сімейні лікарі мобільної медичної команди Сергій Пільгун та Дмитро Журба.

Читати також: Організація «Pact» допоможе Чернігівській ОВА розширити функціонал інтерактивної карти «Швидкодопомога»

За повідомленням  пресслужби проєкту «“Відновлення доступу
до медичних послуг” проєкту  “Інновації для подолання епідемії ВІЛ”»
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини