Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 15:50:16

Відбудова Ягідного: розпочато ремонт більше 20 будинків

04.02.2024   15:27Агенцiя

Серед обʼєктів, на яких зараз змінюють дахи та утеплюють фасади, є багатоквартирні й приватні будинки. Загалом – більше двадцяти.

Всього під час бойових дій в Ягідному, це за 15 кілометрів від Чернігова, було зруйновано або пошкоджено 101 приватний та 17 багатоквартирних будинків (74 квартири).
 
 Одразу після деокупації силами волонтерів та за рахунок міжнародної допомоги були проведені невідкладні ремонти аби люди могли заселитися до своїх домівок. Зараз 350 людей – це більшість мешканців села – вже повернулись додому.
 
 У 2023 році Ягідне потрапило до переліку постраждалих населених пунктів, які відновлюються в межах експериментального проєкту з комплексної відбудови. Головна мета цього проєкту – не лише відновити все, що зруйновано, але й створити новий архітектурний простір в єдиному стилі. Частину будинків буде модернізовано: де необхідно замінять покрівлі, вікна, вхідні двері та утеплять.
 
 В центрі села замість знищеного будинку культури побудують новий, з бомбосховищем. А школу, в якій під час окупації, російські війська облаштували штаб, і утримували у підвалі майже 370 мешканців, серед яких було 70 дітей, буде перетворено на меморіал.
 
Завершення основних робіт з відбудови Ягідного на Чернігівщини планується до кінця 2024 року.
 



Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Останні новини Чернігівщини

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

6 травня: цей день в Україні і світі

6 травня: цей день в Україні і світі 11:08

ДЕНЬ 803 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 803 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини