Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 00:23:31

Поліція Чернігівщини повідомила про підозру членам злочинної групи «чорних лісорубів», які організували схему незаконної вирубки тисяч дерев

30.01.2024   20:08Агенцiя

Слідчі поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили посадовцям лісогосподарської галузі про підозру в масштабній незаконній порубці лісу, вчиненій у складі злочинної групи за попередньою змовою. Зловмисники завдали екологічну шкоду на понад 6,5 мільйонів гривень.

 В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що керівник лісогосподарського підприємства на Бобровиччині Ніжинського району залучив двох своїх підлеглих (керівників нижчої ланки) до організації незаконної порубки лісу під виглядом санітарних заходів.

Слідчі встановили, що фігуранти цинічно скористалися великою пожежею в районі: вогонь знищив понад 50 гектарів сухої та самосійної рослинності, а також зачепив лісовий масив. Керівник лісогосподарського підприємства та його спільники вирішили отримати з цього максимальний прибуток. Тому вони запланували провести суцільну вирубку лісу на території майже 9 гектарів, нібито з санітарною метою.

Посадовці вжили всіх заходів, щоб їхнє рішення мало вигляд законного. Зокрема, розподілили визначену велику ділянку на багато дрібних, шо значно полегшило бюрократичну процедуру обґрунтування підстав для суцільної вирубки лісу. Забезпечили отримання необхідних експертних висновків. Виготовили «документи прикриття».

Зрештою, зловмисники направили до лісу бригади лісорубів, не обізнаних щодо протиправного характеру поставленого їм завдання. Незаконна суцільна порубка лісу тривала упродовж 4-х місяців.

Слідство встановило, що загалом на вказаній ділянці було незаконно випиляно 2 тисячі дерев. Завдана навколишньому середовищу екологічна шкода перевищила шість з половиною мільйонів гривень.

Наразі слідчий Головного управління Нацполіції в Чернігівській області за погодженням з прокурором Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернігівської облпрокуратури повідомив двом фігурантам про підозру в незаконній порубці дерев у лісах, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 статті 246 Кримінального кодексу України). Третьому спільнику підозру не оголошено через його смерть до моменту викриття злочинної діяльності групи.

За законом, зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини