Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 02:14:52

Словацькі фонди допоможуть у відновленні об'єктів в постраждалих громадах Чернігівщини

30.01.2024   15:38Агенцiя

26 січня Чернігівське регіональне відділення Асоціації міст України та Фонд Відкритого суспільства Братислава / NOS-OSF підписали угоди про співпрацю

Ще в грудні минулого року Фонд на конкурсній основі відібрав три проєкти відновлення в найбільш постраждалих громадах Чернігівщини: Семенівській, Киїнській та Іванівській.
Два обʼєкти, що будуть відремонтовані - укриття Трисвятськослобідського ліцею та Іванівську сільську раду відвідав директор Фонду Федор Блащак.

Наразі в ліцеї с. Трисвятська Слобода Киїнської ОТГ навчається 229 здобувачів освіти.
Приміщення ліцею зазнали пошкоджень під час відступу російських військ в березні 2022 року - неподалік школи було два влучання. Наразі в будівлі замінено дах та вікна. Аби забезпечити очне навчання власними силами було проведено косметичний ремонт укриття, - говорить директор ліцею Олександр Трейтяк. - Основна проблема, що дається взнаки під час тривалих тривог - це відсутність витяжки. Потребують ремонту і туалетні кімнати, розміщені в підвальному приміщенні - свого часу вони були побудовані неправильно.

Іванівська сільська рада зазнала значних пошкоджень під час окупації, в лютому-березні 2022 року. Після вигнання російських військ на все адміністративне приміщення вціліли лише одні двері, було вибито вікна, потребував ремонту дах, на стінах досі сліди від осколків. Наразі тут замінено покрівлю, поставлено вікна, відновлено систему опалення, в декількох кабінетах проведено косметичний ремонт. Проте, фронт робіт ще доволі великий, - розповідає сільська голова Іванівки Олена Швидка. - Враховуючи пошкодження, яких зазнав населений пункт в цілому, сьогодні в пріоритеті створити простір для функціонування галузі культури (будинок культури було зруйновано окупаційними військами, - ред.) та розвитку і дозвілля молоді. “Місце для цього якраз є в приміщенні сільської ради. Сподіваємось, що наші партнери в цьому допоможуть”, - говорить пані Олена.

Фінансування надається словацькими фондами - Фундацією Відкритого Суспільства Братислава та Фундацією Понтіс - завдяки підтримці представництва Тайбею в Словаччині.

“Солідарність, емпатія, прагнення до свободи – це цінності та принципи, які ми поділяємо та відстоюємо разом. Страждання українського народу мають чіткий початок – це російська агресія, але, здається, немає чіткого кінця. Тому ми намагаємося допомогти – полегшити біль.
Ми дуже вдячні уряду Тайваню за їхню щедру підтримку. Ми в цьому разом і разом ми це подолаємо. Слава Україні”, - зазначив Федор Блащак, директор Фонду Відкритого суспільства Братислава.

Допомога на відбудову інфраструктури в Україні реалізується за рахунок пожертвування Представництва Тайбея в Братиславі через Фонд «Відкритого суспільства» та Фонд «Понтіс».



Чернігівське регіональне відділення Асоціації міст України

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини