Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 19:35:37

На Прилуччині поліцейські викрили групу інтернет-шахраїв, які продавали неіснуючі автозапчастини

26.01.2024   15:43Агенцiя

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції разом із оперативниками карного розшуку ГУНП в Чернігівській області, під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури викрили групу зловмисників, які ошукали десятки громадян по всій Україні на продажі в Інтернеті неіснуючих деталей до автівок.

Зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення.

Викриттю шахраїв передувала кропітка робота відділу кримінального аналізу обласної поліції та тривале оперативне супроводження і документування злочинної діяльності організатора шахрайської оборудки: 25-річного мешканця Прилуцького району.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що зловмисник з липня минулого року розміщував оголошення про продаж дешевих автозапчастин на сайтах безкоштовних оголошень та в «telegram» групах. Потенційних клієнтів фігурант схиляв до обов’язкової передоплати. Втім після надходження грошей від довірливих громадян, він переставав виходити з ними на зв’язок. Сумарний дохід підозрюваного від злочинної діяльності перевищив 50 тисяч гривень.

Крім цього, поліцейські встановили, що до шахрайської схеми зловмисник залучив ще двох спільників з Прилук: вони надавали організатору свої банківські картки та мобільні телефони за певний «процент» від злочинного прибутку.

25 січня поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання зловмисника та його спільників.

В ході слідчої дії правоохоронці вилучили банківські та сім-картки, мобільні телефони та інші речові докази причетності зловмисників до шахрайства.

Організатора шахрайської схеми затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Цього ж дня поліцейські повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене законом за такі дії - до восьми років позбавлення волі.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення всіх осіб, які потерпіли від протизаконних дій підозрюваного.

Досудове розслідування триває.
 


Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.