Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 14:32:50

Відновлення доріг Чернігівщини: від реалізованого – до запланованого

26.01.2024   13:14Агенцiя

Саме про автодороги місцевого значення, їх ремонт та експлуатаційне утримання говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

За словами Олександра Мисника, директора Державного підприємства "Агентство місцевих доріг Чернігівської області", минулого року на капремонти та утримання виділено 825,8 мільйона гривень, з яких майже 41 мільйон – співфінансування територіальних громад.

Близько 192 мільйона гривень від загальної суми витрачено на капітальні видатки. Приміром, розпочато капремонт двох доріг: О251509 Прилуки – Сергіївка – Білошапки – Линовиця та О250920 Корюківка – Наумівка – Перелюб – Погорільці – Семенівка з під'їздом до с. Баранівка. Ще понад 518 мільйонів використано на експлуатаційне утримання автодоріг.

    «Що стосується планів на поточний рік, то Законом України «Про державний бюджет України на 2024 рік» субвенція з державного бюджету України місцевим бюджетам на дороги не передбачена», –  зауважив спікер.

 Тому розраховувати можна лише на загальний залишок коштів на початок 2024 року (враховуючи попередні роки) – 117 мільйонів гривень.

    «Згідно з розрахунками, на утримання одного кілометра дороги необхідно близько 482 тисячі гривень на рік. З тими коштами, які в нас є, – це 2,1% від потреби. Більша частина суми піде на зимове утримання доріг. І вже в цьому місяці на такі потреби витрачено близько 20 мільйонів гривень», – прокоментував Олександр Мисник.

За словами спікера, цьогоріч продовжиться капітальний ремонт двох доріг, про які вже зазначалося. Частина коштів буде спрямована на завершення ремонтів трьох мостів, а також на ремонт дороги в Новгороді-Сіверському (на умовах співфінансування з громадою).

Щоб якісно відновити автомобільну мережу регіону та підтримувати її в належному стані, необхідні значні суми, які не передбачені у державному бюджеті. Як вихід із ситуації – залучення коштів територіальних громад на умовах співфінансування для нагальних робіт.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.