Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 13:21:30

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 25 січня по 8:00 26 січня 2024 року

26.01.2024   10:57Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 2 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 1 пожежу.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

09.30-09.40   25.01.2024

- 4 вибухи з міномету калібру 120 мм по  н.п Баранівка Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Стан доріг:

Протягом доби для забезпечення транспортного сполучення на автошляхах області було задіяно 25 одиниць спеціальної техніки та  31 працівник. На дорогах області проїзд забезпечено.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення –  1:

Внаслідок несприятливих погодних умов сталося пошкодження повітряних ліній електропостачання, відключено 1 ЛЕП 10 кВ (частково). Без електропостачання залишились мешканці 1 населеного пункту, 82 абонента (Чернігівський район –1). Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами АТ «Чернігівобленерго».

Внаслідок бойових дій знеструмлено 8 ліній 10 кВ (з них 7 частково), 16 населених пунктів (з них 3 частково), 37 ТП, без електропостачання залишаються 932 абонента.

Пожежі в житловому секторі – 1:

- в с. Іваниця Прилуцького району (Парафіївська ТГ) вул. Жовторіпенка, 117 о 19 год. 31 хв. 25 січня сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 5 кв.м та димар.  Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Інші повідомлення:

Через активні процеси льодоутворення з різкими коливаннями рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки на окремих ділянках:

р. Дніпро - через затоплення (ділянка довжиною до 30 м, рівень води до 110 см) проїжджої частини вул. Новікова в смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ)  ускладнене транспортне сполучення з 28 домоволодіннями. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

р. Десна - через затоплення (ділянки довжиною від 5 до 6 м, рівень води від 42 до 62 см) під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть, припинено транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський –  Бирине (О-251303) у напрямку с. Бирине, с. Прокопівка та с. Підгірне Новгород-Сіверського району. Рух транспорту здійснюється через Сумську область (для організації пожежогасіння в даних населених пунктах залучається 8 ДПРЧ (м. Шостка) 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Сумській області).

р. Снов - через затоплення (ділянка довжиною до 25 м, рівень води до 30 см) проїжджої частини автодороги місцевого значення Смичин - Конотоп - Смяч (О-250504) на ділянці між с. Великий Дирчин - с. Малий Дирчин Чернігівського району (Седнівська ТГ) ускладнене транспортне сполучення з с. Малий Дирчин.

р. Сож - через затоплення (ділянка довжиною до 10 м, рівень води до 30 см) проїжджої частини вул. Травневої в с. Старі Яриловичі Чернігівського району (Добрянська ТГ) ускладнене транспортне сполучення з 4 домоволодіннями.
Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин –10 мкр/год., Прилуки – 13 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 25 січня по 20 годину 26 січня очікується хмарна погода, невеликі опади, місцями: слабка ожеледь, слабкий туман. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура протягом доби від 2º морозу до 3º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода, невеликі опади. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний  5-10 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 1º тепла, вдень 1-3º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.