Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 19:25:08

У Чернігові на базі художнього музею ім. Григорія Галагана відкрили жіночий простір

25.01.2024   23:05Агенцiя

Комфортний і безпечний простір для спілкування, заходів та діалогів створили на базі обласного музею імені Григорія Галагана. Відтепер жінки Чернігівщини матимуть більше можливостей для саморозвитку, відновлення та реалізації потенціалу.

У середу, 24 січня відбулася пресконференція з нагоди відкриття жіночого простору, у якій взяли участь голова ГО «Жіночий формат» Антоніна Федорченко, директор КЗ «Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана» Юрій Ткач, фасилітаторка діалогів за мир на базі простору Наталія Висіканець. Також онлайн до спілкування з журналістами долучилася проєктна менеджерка ГО «Бюро гендерних стратегій і бюджетування», координаторка освітніх програм Центру гендерної культури Світлана Губіна.

За словами Антоніни Федорченко, ця подія є одним із результатів проєкту «Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО та посилення впливу на прийняття рішень», який реалізовує Бюро гендерних стратегій і бюджетування, Центр гендерної культури за технічної підтримки структури ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF).

- Наша організація у 2023 році сфокусувала свою діяльність на допомогу жінкам, які постраждали від російської агресії. Організовували різноманітні заходи із стресостійкості та психологічної підтримки,  допомогли облаштувати спортивний простір у Киселівській громаді. Традиційним став наш проєкт «Теревені» та діалоги у громадах. У результаті всіх цих активностей ми зрозуміли, що потрібен жіночий простір – де можна почуватися у безпеці, бути собою і, головне, мати підтримку однодумців та однодумиць, - зазначила голова ГО «Жіночий формат».

Вона підкреслила, що «жіночий простір» – це територія не лише для жінок, а для всієї родини.

За словами Юрія Ткача, створення простору у музеї – це синергія різних проєктів. Він розповів, що під час обстрілів частина приміщення, де зараз  знаходиться простір, була зруйнована. І завдяки БФ «Рокада» її вдалося відновити.

- Співпраця з ГО «Жіночий формат» дала можливість створити справжній сучасний громадський простір. Організатори придбали меблі, створили дитячий куточок. Ми на базі музею робимо різні локації, які об’єднує одна ідея – безпека і комфорт. Крім того, у такий спосіб відбувається популяризація музею серед відвідувачів заходів, які відбуваються у просторах, і про наші виставки та події знає більше людей, - зазначив Ткач.

Також у рамках проєкту «Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО та посилення впливу на прийняття рішень» в громадах проходили діалоги заради миру. Про це повідомила Наталія Висіканець.

- Діалоги заради миру, які ми проводили в громадах, показали, що людям дуже потрібно говорити, спілкуватися і комунікувати. Про політику, розвиток жінки та її роль у відновленні країни, про виховання дітей та самореалізацію, тощо. Кожен діалог він унікальний і дає багато інформації для роздумів, - підкреслила фасилітаторка.

ГО «Жіночий формат» на 2024 рік планує різноманітні активності та заходи. Дізнатися більше можна на сторінці Громадянський діалог, підписуйтеся і слідкуйте за анонсами.

Також про події музею та його просторів можна дізнатися на офіційній сторінці Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана, підписуйтеся і слідкуйте за анонсами.

Оксана Стельмах
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини