Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 22:08:25

У День Соборності зведений хор зі 105 вокалістів виконав Молитву за Україну і встановив рекорд Чернігова

23.01.2024   10:30Агенцiя

Сьогодні, 22 січня, в День Соборності та 105-ї річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки, в Катерининській церкві зведений хор зі 105 вихованців і викладачів міських музичних шкіл, виконавців обласної філармонії та Військово-музичного центру сухопутних військ ЗСУ виконали Молитву за Україну. І встановили рекорд Чернігова.

Перед встановленням рекорду в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако зазначив, що 105-річниця проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) – один із найважливіших кроків українського державотворення.



– Україна багато років була розділена між різними державами та імперіями. При першій політичній нагоді українці проголосили Акт Соборності України. Це стало можливим завдяки нашій стійкості, нашому бажанню і спільним цінностям – жити в єдиній державі. Попри всі складнощі, коли імперії хотіли знищити українство, ми змогли зберегти ідентичність, культуру, традиції, мову. Пронести це через століття і об’єднати в одній державі. 105 років минуло, але боротьба триває. На жаль, московська імперія мету не змінила і хоче знищити українство. Тільки нашою єдністю ми можемо цьому протистояти.

Соборність – це не тільки єдність кордонів, а єдність українців всередині держави, єдність у нашому прагненні жити спільними цінностями демократії та свободи. Це ми зможемо досягти, якщо воювати будемо не з місцевим самоврядуванням, журналістами, бізнесом – а з ворогом. Запорука єдності, соборності та державності – підтримка Збройних Сил України – наших воїнів, завдяки яким ми сьогодні можемо говорити про Соборність та завтрашній день, жити в Чернігові під українським прапором. Тримаймо міцно наш синьо-жовтий ланцюг єдності, щоб обов’язково доєднати всі села та міста Запорізької та Херсонської областей, українського Донбасу та нашого Криму, які зараз окуповані! – закликав Олександр Ломако.
 
Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.