Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 01:30:44

Ракетний удар 13 січня: кількість пошкоджених об'єктів та допомога постраждалим

16.01.2024   10:30Агенцiя

Щотижневу загальноміську нараду в.о. міського голови 16 січня розпочав зі слів вдячності на адресу тих, хто брав участь у ліквідації наслідків падіння уламків ракети 13 січня та допомогав чернігівцям, житлу яких завдано пошкоджень.

Також Ломако звернув увагу керівників відповідальних управлінь та комунальних підприємств Чернігівської міської ради, що вони завжди мають оперативно реагувати на надзвичайні події — бути присутніми на місці та допомагати ліквідовувати наслідки. Зокрема, якщо мова йтиме про приватний сектор, то допомагати має найближчий за місцемзнаходження ЖЕК.

Всього 13 січня внаслідок падіння уламків російської ракети в одному з приватних секторів Чернігова пошкоджено 28 приватних будинків (у трьох будинках серйозні пошкодження), 20 квартир в одій багатоповерхівці (переважно побиті балконні вікна), чотири магазини.

         — Оперативно всі відпрацювали. КП  «Деснянське» швидко видало OSB плити, щоб позакривати вікна. Аварійні служби пройшлися, подивилися, щоб не було витоків. Ми комісійно пройдемо всі пошкоджені будинки і складемо акти, щоб люди зверталися за допомогою: або разовою матеріальною, або «Євідновлення», — доповів під час наради заступник міського голови Віктор Геращенко.

Олександр Ломако доручив доопрацювати міську Програму, якою передбачана одноразова матеріальна допомога власникам приватних будинків, пошкоджених під час російсько-української війни, зокрема, доповнити її можливістю  допомоги, якщо оселю пошкоджено повторно, як це трапилося 13 січня з будинками в одному з найбільш розбитих мікрорайонів міста під час бойових дій у 2022 році.

         — У нас є програма матеріальної підтримки для власників пошкоджених приватних будинків. Відповідно, а якщо будинок вже отримав цю допомогу, а прилетіло вдруге, очевидно, треба враховувати це, і в Програмі передбачати можливість повторних виплат, — зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако.  

 До відновлення постраждалих помешкань залучені міжнародні партнери Чернігова — Данська Рада у справах біженців, People in Need, ZOA, нараду з представниками яких у муніципалітеті провели ще в день ракетного удару, 13 січня. Їм передали список адрес за якими люди потребують допомоги.

         — Протягом понеділка проведені обстеження. Сьогодні-завтра чекаємо висновків від міжнародних партнерів, які адреси та в якому об'ємі вони зможуть взяти в роботу. Попередньо, за домовленістю, буде виплачена грошова компенсація згідно об'єму пошкоджень протягом двох-трьох тижнів, — повідомила начальниця відділу міжнародних відносин та інвестицій  Наталія Хольченкова.

Також з партнерами зараз вирішується питання стосовно допомоги власникам квартир, де пошкоджені балконні вікна, наразі подібні відновлювальні роботи не входять в гуманітарні програми цих міжнародних організацій, зазначила Наталія Хольченкова.

Нагадаємо, що 13 січня 2024 року російські військові атакували Україну повітряними засобами ураження. Уламками ворожої ракети завдано руйнувань у секторі приватної житлової забудови Чернігова. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента 15:15

Назвав ІПСО російських спецслужб і закликав політиків та громадських діячів утриматися від спокус бути використаними в інформаційній спецоперації країни-агресорки проти України.

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання 15:12

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.