Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 02:36:02

Медичні пільги для ветеранів: як отримати безоплатні ліки

15.01.2024   13:42Агенцiя

Згідно п.4 ч.1 ст.16 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також Постановам Кабінету Міністрів України «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» від 17 серпня 1998 р. № 1303, «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів» від 27 лютого 2019 р. № 135, «Деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» від 25.03.2009 № 333, особи, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною, мають право на першочергове безплатне забезпечення ліками, лікарськими засобами, імунобіологічними препаратами та виробами медичного призначення, що придбані за рецептами лікаря.

Рецепти на такі ліки можуть виписувати лікарі лікувально-профілактичних закладів, в яких обслуговується ветеран. На пільгових умовах можна отримати лікарські засоби, які передбачені у Національному переліку основних лікарських засобів. Такі ліки фінансуються з державного або місцевого бюджету та закуповуються закладами охорони здоров’я.

Отримати лікарські засоби можна в державних (у тому числі відомчих) та комунальних медичних закладах. Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, що проходять лікування у відомчих лікувально-профілактичних закладах отримують безкоштовні ліки за рецептом лікаря в аптеках, закріплених за цими закладами.

Першим кроком для отримання ліків є звернення до лікаря за отриманням рецепта. Важливою є наявність на рецепті підпису лікаря та його особиста печатка, адже тільки в такому випадку рецепт має юридичну силу. Дізнатись адресу аптеки де можна отримати ліки також можна у лікаря. Під час звернення до аптеки необхідно надати аптекарю рецепт лікаря та документ, що підтверджує статус особи.

За повідомленням Управління охорони здоров’я
Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента 15:15

Назвав ІПСО російських спецслужб і закликав політиків та громадських діячів утриматися від спокус бути використаними в інформаційній спецоперації країни-агресорки проти України.

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання 15:12

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.