Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 10:36:20

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

15.01.2024   13:00Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме:7 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

Повідомляємо, що з 09 год. 14 січня по 09 год. 15 січня загроз виникнення надзвичайних ситуацій поблизу державного кордону України в межах Чернігівської області не зареєстровано.

Стан доріг:
Протягом доби для забезпечення транспортного сполучення на автошляхах області було задіяно 58  одиниць спеціальної техніки та  68 працівників. На дорогах області проїзд забезпечено.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення:
Станом на 06.00 15 січня внаслідок бойових дій в області знеструмлено  7 ЛЕП 10 кВ (з них 6 ліній частково), 15 населених пунктів (з них 4 частково),  909 абонентів.

Внаслідок погодних та технологічних умов знеструмлення відсутні.      

Пожежі –7 :

пожежі в житловому секторі – 6:

- в м. Ічня Прилуцького району (Ічнянська ТГ) по вул. Нони Погуляйло, 17 о 06 год. 58 хв. 14 січня сталася пожежа житлового будинку (8х12 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіну на площі 2 кв.м. Ймовірна причина – недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.  

- в м. Прилуки Прилуцького району по вул. Нова, 43 о 09 год. 10 хв. 14 січня  сталася пожежа житлового будинку (6х11 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіни на площі 10 кв.м та тайно. Ймовірна причина – необережність під час куріння господаря.  На місці пожежі виявлено тіло господаря 1969 року народження.

- в с. Володькова Дівиця  Ніжинського району (Носівська ТГ) по вул. Берегова, 35 о 10 год. 25 хв. 14 січня сталася пожежа господарчої будівлі (5х15 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 8 кв.м, пошкоджено стіни на площі 10 кв.м та майно. Причина  та збитки встановлюються.  

- в м. Чернігові по вул. Успенська, 35, кв. 4 о 15 год. 57 хв. 14 січня сталася пожежа господарчої споруди (3х4 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено 1,5 кв.м дров, пошкоджено стіни. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалення на горючий матеріал.

- в  с. Липів Ріг  Ніжинського району (Вертіївська ТГ) по вул. Центральна, 64 о 23 год. 28 хв. 14 січня сталася пожежа господарчої будівлі (5х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі, стіни на площі 9 кв.м, пошкоджено стіни на площі 41 кв.м. Причина та збитки встановлюються.

- в  м. Чернігові по вул. Верені, 20/2 о 23 год. 40 хв. 14 січня сталася пожежа господарчої будівлі (4х4 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 3 кв.м, майно. Ймовірна причина – коротке замикання електромережі.

пожежі на транспорті – 1:

- в м. Бахмач Ніжинського району (Бахмацька ТГ) по вул. Соборності о 07 год. 23 хв. 14 січня сталася пожежа автомобіля «Volkswagen Golf». Вогнем пошкоджено двигун, паливну систему автомобіля та лакофарбове покриття на площі 1 кв.м. Причина та збитки встановлюються.

Інші повідомлення:

Через активні процеси льодоутворення з різкими коливаннями рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки та транспортного сполучення на окремих ділянках:

р. Снов - перелито проїзну частину автодороги місцевого значення Великий Дирчин - Малий Дирчин (ділянка довжиною 25 м, рівень води до 45 см) в межах Седнівської ТГ, Чернігівського району. Ускладнене транспортне сполучення з
с. Малий Дирчин (здійснюється автотранспортом підвищеної прохідності та через Березнянську ТГ);

р. Дніпро - перелито проїзну частину вул. Новікова (ділянка довжиною 30 м, рівень води до 75 см) в смт Радуль (Ріпкинська ТГ), Чернігівського району. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення
не зареєстровано.

р. Десна - перелито під`їзд до понтонного мосту на ділянці дороги Новгород-Сіверський – Бирине, (ділянка довжиною 4 м, рівень води до 25 см) в м. Новгород-Сіверський, Новгород-Сіверського району.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи до виконання робіт за призначенням не залучалися (з початку бойових дій знешкоджено - 52468 ВНП).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години  14 січня по 20 годину 15 січня очікується хмарна погода з проясненнями, вночі невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 1-6º морозу, вдень від 4º морозу до 1º тепла.

По м. Чернігову температура вночі 2-4º морозу, вдень 0-2º морозу.

Останні новини Чернігівщини

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента 15:15

Назвав ІПСО російських спецслужб і закликав політиків та громадських діячів утриматися від спокус бути використаними в інформаційній спецоперації країни-агресорки проти України.

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання 15:12

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.